TAKO PIJAN, DA NI VEDEL, DA JE NA MEJNEM PREHODU: Na zadnjem sedežu pa dva otroka

Kronika

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so v sredo zvečer obravnavali Hrvata, ki je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal čez mejni prehod, ne da bi ustavil. Ko so ga ustavili policisti, so ugotovili, da ima v krvi tri promile alkohola in s seboj prevaža tudi dva otroka. Privedli so ga na sodišče, po otroke pa so prišli svojci.

Hrvat se je na mejni prehod s Slovenijo pripeljal okoli 20. ure, čezenj pa brez ustavljanja zapeljal na delu, ki ni namenjen prehajanju osebnih avtomobilov. Ko so ga kmalu zatem ustavili policisti, so ugotovili, da gre za 53-letnika, ki v vozilu prevaža dva otroka. Pri sebi tudi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako ne dokumentov otrok.

Policistom je povedal, da je iz Zagreba namenjen v Reko, mejnemu nadzoru pa se je izognil, ker je bil prepričan, da je prečkal cestninsko postajo in ne mejnega prehoda, saj ni nameraval peljati skozi Slovenijo. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki je pokazal 1,46 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oz. 3,06 gramov alkohola v kilogramu krvi.

Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, po otroka pa so prišli svojci. Sodišče mu je naložilo 1200 evrov globe in stransko sankcijo prepovedi vožnje v Sloveniji za čas enega leta. Policisti pa so mu zaradi izmikanja mejnemu nadzoru izdali še plačilni nalog v višini 400 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija