TAJANIJA INCIDENT V BAZOVICI NI IZUČIL: Tokrat si je privoščil hvaliti Mussolinija!

Trst

Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je poskrbel za nove sporne izjave. Tokrat si je privoščil hvaliti nekdanjega fašističnega voditelja Benita Mussolinija.

Tajani si je že februarja ob robu slovesnosti v Bazovici pri Trstu ob dnevu spomina na žrtve fojb in eksodus Italijanov iz Istre, Reke in Dalmacije privoščil neprimerne besede, ki so dvignile prah pri Slovencih in Hrvatih. Takrat je izjavil, naj "živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija", tokrat pa si je 'črno' piko privoščil v oddaji La Zanzara na Radiu 24. Kot poroča Primorski dnevnik, je hvalil Mussolinija. "Dokler ni sledil Hitlerju v vojni proti celemu svetu in dokler ni sprožil rasnih zakonov je bil dober državnik. Kljub temni senci umora Matteottija je naredil veliko pozitivnega. Dal je zgraditi številne infrastrukture in bonificiral polja," naj bi dejal Tajani.

V prihodnjih dneh bomo videli, če in kako bodo te besede odmevale v Evropi, še piše Primorski dnevnik, ki ob enem dodaja, da Tajani, kot kaže, še ni prebral poročila mešane italijansko-slovenske komisije zgodovinarjev, ki sta mu ga po bazoviškem incidentu izročila slovenski predsednik Borut Pahor in zunanji minister Miro Cerar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  15 .03. 2019 ob  04: 41
-7

@Kokodek, če ne bi bilo Hitlerja in Mussolinija, kasneje ZDA, ki so zaustavili prodor ruske komunistične gnjilobe proti zahodu, bi Evropa še danes bila WC za sirotinje, kar v bistvu zopet tvega postati pod vodstvom nespemetnih proislamskih levičarjev. Sprehodite se po Londonu (bljak) in Parizu (bljak) nekoč simboloma civilizacije in vam bo jasna vizija EU, če tega zopet nekdo ne obrne drugam. Pri nas nič bolje, dovolj da se pozanimate koliko novih albanskih državljanov imamo ta mesec v Sloveniji :) (Nič proti albancem, le čudi me, da se po desetletjih boja za svojo državo kosovo potem, ko so jo končno dobili masovno selijo na zahod, najraje v Slovenijo).
kokodek |  14 .03. 2019 ob  18: 53
če ni fašist, naj pride naslednji teden na komemoracijo v Strunjan!!!!! Leta 1921 so fašisti iz vlaka streljani na otroke ob progi.