ZASTOJI SO SE ŽE ZAČELI: Znova opozarjajo, da brez navodil policije ne vozite v napačno smer!

Slovenija

Na slovenskih cestah je danes in v nedeljo zaradi četrtkovega praznika in začetka počitnic v nekaterih evropskih državah ponovno pričakovati močno povečan promet. Ta bo predvidoma zgoščen iz strani Avstrije in Italije proti Hrvaški, možni pa so tudi zastoji v obratni smeri.

[PROMETNA NAPOVED] ➡️V naslednjem tednu, zaradi četrtkovega praznika v nekaterih državah ter začetka počitnic,...

Posted by Promet.si on Friday, June 2, 2023

Prometno-informacijski center za državne ceste ob tem opozarja, da je treba računati tudi na povečan tovorni promet.

Pri tem svetujejo, da je ob gneči na cestah in morebitnih zastojih dobro poiskati alternativne poti. Vozniki naj pred vsako potjo preverijo stanje na cestah na spletni strani www.promet.si ali preko telefonske številke 1970.

Na prometno-informacijskem centru med potjo priporočajo uporabo Darsove aplikacije Promet+, ki bo voznike opozorila na dogodke na poti.

Ob prihajajočih turističnih prometnih konicah pristojni priporočajo upoštevanje prometnega koledarja in prometnih napovedi. Zaradi poletnega časa voznikom priporočajo tudi, da vedno na pot vzamejo dovolj tekočine.

Ob morebitnem zastoju na avtocesti je pomembno ustvariti reševalni pas in intervencijskim vozilom omogočiti prost prehod do mesta nesreče, poudarjajo na AMZS. Vozniki, ujeti v zastoju, pa naj brez navodil policije ne obračajo in vozijo v napačno smer.

Zastoji so se že začeli

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez proti Kozarjam in naprej na primorski avtocesti proti Vrhniki, od Viča proti Vrhniki, na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo med Jesenicami zahod in Lescami proti Ljubljani ter na štajerski avtocesti pred delovno zaporo med Pesnico in Dragučovo proti Mariboru. Občasno zapirajo predor Karavanke na gorenjski avtocesti proti Sloveniji zaradi gneče na avstrijski strani. Zastoji so tudi na cestah Šmarje-Koper, Seča-Strunjan in Lesce-Bled.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija