TA RESTAVRACIJA JE PREPOVEDALA VSTOP PSOM IN OTROKOM: Kvarili naj bi atmosfero

Svet

Vittorio Esposito, lastnik restavracije La Palapa v Rimu, se požvižga na ogorčenost in kritike javnosti. Svojo odločitev, da otrokom in psom prepove vstop v restavracijo, ponosno zagovarja.

"Veliko ljudi si želi jesti v moji restavraciji, zaradi covida se je število miz zmanjšalo, tisti, ki pridejo sem, pa iščejo nekaj unikatnega, elegantnega in sproščujočega. Otroci in živali pokvarijo vzdušje. Sem prihajajo ljudje na poslovno kosilo ali posebno večerjo," je razložil in dodal, da ima restavracija tudi veliko teraso z mizami, kjer je glasna glasba in je kajenje dovoljeno.

Restavracija je sicer prava paša za oči: krasi jo stena pisanih "instagramabilnih" rož, žametni naslanjači v barvi smetane ter dva ogromna oboka na ulici - prav tako prekrita s cvetjem. Vendar pa lahko v njej uživajo samo osebe, starejše od 14 let.

V La Palapo so pogosto zahajale družine z vozički z majhnimi otroki, s seboj so pripeljali tudi domače živali. Atmosfera v sicer umirjenem lokalu je tako hitro postala kaotična. Esposito še pove, da tudi sedaj ne prepoveduje vstopa mladim družinicam - vsi so dobrodošli. Ko pa jih vprašajo za mizo, jih prijazno odslovijo, da so že zasedeni.

Za prepoved vstopa se je odločil zaradi nekaj neljubih dogodkov, ki so se pripetili med obiskom otrok in psov v restavraciji. Psi so velikokrat za seboj puščali razdejanje, eden izmed otrok pa se je v restavraciji celo poškodoval, starši so nato lastniku grozili s tožbo. Zaradi navedenih nevšečnosti se zdi Espositu njegova odločitev povsem na mestu.

Odslovljeni obiskovalci na drugi strani so nad potezo gostinca zgroženi. Nad lastnika restavracije in njegovo odločitev se je na socialnih omrežjih že vsul plaz kritik.

Sicer pa La Palapa ni edina restavracija v Italiji, ki se je odločila za to obliko prepovedi. Tudi picerija Baga v mestu Sondrio je otrokom prepovedala vstop, lastnik pa je to potezo razložil s sporočilom, ki ga je prilepil na vhodna vrata: "Otroci, ki tečejo po piceriji, vpijejo in plezajo po stolih, motijo ​​druge. Menimo, da jih imamo pravico odpeljati v kuhinjo, kjer bodo pomivali posodo, medtem ko jim bodo na usta prilepili lepilni trak. Stranke, ki pridejo k nam, imajo željo in pravico, da kosilo ali večerjo preživijo v miru, ne da bi kričali nevzgojeni otroci. Če se ne strinjate, lahko vzgajate otroke, zamenjate picerijo ali ostanete doma. Če vas to ne zadeva, ker nimate otrok ali jih imate, vendar so bili vzgojeni, vam želimo veliko sreče".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  23 .06. 2021 ob  14: 04
-1
Kaj je malo restavracij, ki temu dopuščajojQuery112306608256401287012_1624449545296? Klasično za levičarsko razmišljanje, ko je govora o njihovih pravicah....takoj vsi v zrak...diskriminacija bla bla bla Kaj pa moje pravice do mira in tišine v lokalu???? Hitro vas bomo naučili reda...komaj čakam naslednje volitve, da vas levake prizemljimo malo...
manemebasat |  23 .06. 2021 ob  13: 33
13
Cisto prav ima clovek! Veliko je ljudi, ki ne znajo vzgajati ne otrok, ne psov.
Piero Panin |  23 .06. 2021 ob  12: 45
Ma zanimivo mi je opazovat kako so stvari povezane med sabo.
Pred leti je bla opasna debata da otroku ne smes dat eno okoli uses za vzgojno.
Zdej ta restavracija je prepovedala vstop otrokom,prav tako na plazi v portorozu ne bos smel spit piva kljub temu da si vedno vrgu plocevinko v kos za smeti.
Ker ni vzgoje doma,si bomo nakopali masa prepovedi in omejitev,te bodo veljale za vse