"SVOBODA, SVOBODA, SVOBODA" DONI V TRSTU: Protestniki ustanovili Odbor 15. oktober (VIDEO)

Trst

Protestniki v Trstu so se združili v Odbor 15. oktober. Njihov vodja in zastopnik pristaniških delavcev Stefano Puzzer je nagovoril množico v Starem Pristanišču in na Velikem trgu. Samo na slednjem naj bi se zbralo okoli 2000 ljudi. Že včeraj se je Puzzer sestal s perfektom Valeriom Valentijem, v soboto pa naj bi se delegacija protestnikov v Trstu srečala s kmetijskim ministrom Stefanom Patuanellijem. Protestniki namreč zahtevajo sestanke s predstavniki vlade, katerim želijo podati zahtevo za ukinitev covidnega potrdila.

Poleg Puzzerja so zbrano množico nagovorilii tudi drugi nasprotniki covidnega potrdila, ki so v Trst prišli iz cele Italije. Njihova stališča bo zastopal Odbor 15. oktober, ki bo tudi edini uradno seznanjal javnost. Danes popoldne ob 17. uri bodo predstavniki odbora spregovorili na novinarski konferenci.

È aperto ai Tir in arrivo, pur con un notevole dispiegamento di forze dell'ordine, il varco 4 del Porto Nuovo di...

Objavil/a Il Piccolo dne Torek, 19. oktober 2021

Policisti so pred vhodom v tržaško pristanišče danes postavili ograjePristanišča v severni Italiji so v zadnjih dneh postala pogosto zbirališče nasprotnikov od minulega petka veljavne obveznosti covidnega potrdil na delovnem mestu. Protesti so med drugim potekali še pred pristanišči v Anconi, Ravenni in Genovi.

Že sinoči se je po napovedanem srečanju s kmetijskim ministrom nekaj protestnikov odpravilo proti Staremu pristanišču, kjer nameravajo taboriti do sobote.

Urbana gverila v Trstu v večernih urah (FOTODAMJ@N) Guerriglia urbana a Trieste in serata (FOTODAMJ@N)

Objavil/a PrimorskiD dne Ponedeljek, 18. oktober 2021

Protest, ki se je začel v Trstu v petek, se tako že peti dan nadaljuje. Tržačani oziroma tisti, ki izkazujejo svoje nezadovoljstvo z ukrepi v državi in pogojem PCT na miren način, pa predvsem upajo, da se bo nasilje umaknilo z ulic.

Policija je protestnike včeraj pregnala izpred četrtega vhoda na sedmi pomol v pristanišču, kjer so od jutra sicer mirno protestirali, s solzivcem in vodnimi topovi. Skupina skrajnežev pa si je potem do poznih ur dala duška v Drevoredu Campi Elisi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  20 .10. 2021 ob  15: 44
Alora, organizator je odstopil pred dvema dneva.
Luški delavci so nehali protestirat že včeraj.
In naprej?
Ostali uradniki se testirajo in gredo v službo.
alfa |  19 .10. 2021 ob  19: 32
dragi Slovenci tako se to dela ,če hočemo kaj doseč,vsak dan ne samo sredo in petek,kot da se gremo uradne ure,še ponedeljek smo pozabili