SUPER HITRA ŽELEZNIŠKA LINIJA: Omogočila bo potovanje s hitrostjo do 1000 km/h! (VIDEO)

Svet

Kitajska bo gradila prvo super hitro železniško linijo, ki bo povezovala mesti Šanghaj in Hangdžou, s pomočjo 150-kilometrskega vakuumskega tunela, ki bo vlakom omogočil potovanje s hitrostjo do 1000 kilometrov na uro.

Kitajska inženirska akademija in državne železnice sta naročili izdelavo načrta za gradnjo magnetnega vakuumskega tunela za vlake z zelo visoko hitrostjo. Prvi vlak naj bi skozi 150-kilometrski tunel zapeljal do leta 2035. Vlak bi lahko potreboval le 10 do 15 minut, da prepotuje razdaljo med obema mestoma.

Kitajska je v zadnjih 15 letih zgradila veliko železniških prog, kar je zahtevalo ogromne naložbe in napredno inženirstvo, zdaj pa naj bi uporabili pridobljeno znanje za preskok v novo dobo železniških potovanj.

Kitajski strokovnjaki opozarjajo, da je razvoj tehnologije za sistem hiperzanke še vedno v zgodnjih fazah in da bo izgradnja potrebne infrastrukture zahtevala znatne naložbe in strokovno znanje. Mediji, ki so poročali o tem, so med drugim South China Morning Post in Reuters.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  01 .05. 2023 ob  15: 53
In se to ni slo brez samoinicijative in inspektorjev
Ratman |  01 .05. 2023 ob  09: 00
Pri nas pa bo kmalu drugi tir...