SUMLJIVA POŠILJKA Z BELIM PRAHOM: Naslovljena na primorsko novinarko (FOTO, VIDEO)

Kronika

V prostore Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je prispela pošiljka z belim prahom. Po poročanju portala MMC je bila pošiljka naslovljena na novinarki Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek. Pristojne službe so že ugotovile, da bel prah ni bil nevaren, so sporočili s PU Ljubljana.

Na kraju so nekaj pred 15. uro posredovali ljubljanski gasilci in posebna sanitetna enota, ki je zapečatila celotno drugo nadstropje stavbe na Kolodvorski 2. Na širšem območju pa so policisti omejili gibanje in zaprli Kolodvorsko ulico.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, sta dve uslužbenki, ki sta bili v stiku z ovojnico, bili v karanteni. Za ovojnico so poskrbeli zaposleni na veterinarski fakulteti, kjer so opravili hitro analizo snovi in ugotovili, da ne gre za nevarno snov. 

Pisemsko ovojnico, ki je glede na žig prispela iz Trbovelj, je odprla novinarka Mojca Šetinc Pašek, iz nje pa se je vsul beli prah. Vsebina pisma je bila polna žalitev in groženj, ki so bile napisane na promocijskem letaku SMC. Po mnenju novinarke je zadeva najverjetneje povezana s primerom sodbe predsedniku SDS Janezu Janši.

"To je še en v vrsti napadov na delo naših novinarjev v zadnjih mesecih," so zapisali na RTVS. Vodstvo zavoda, novinarji in uredniki informativnega programa ter vsi zaposleni napad najostreje obsojajo. Hkrati ostro obsojajo tudi vse dosedanje grožnje in fizične napade na posamezne novinarje in novinarske ekipe.

"Svobodno in neodvisno novinarsko delo je eden temeljnih postulatov demokracije in napad na novinarje je napad na demokracijo. Vsaka normalna demokratična družba mora imeti do tovrstnih pojavov ničelno stopnjo tolerance," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Opozorili so tudi, da je v Sloveniji treba okrepiti kulturo javnega dialoga ter za vsako ceno ohraniti neodvisnost in avtonomnost novinarskega dela.

Tudi v SMC so ostro obsodili napade na novinarje ter svobodno novinarsko delo. Ogradili so se od današnjega dogodka, v katerem je nekdo očitno zlorabil njihovo ime, so zapisali na Twitter profilu stranke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  07 .12. 2018 ob  17: 16
A sta si sami ali po posrediku poslali? Je kdo pomislil na to? Obe nista verodostojni kot novinarki, ker nista objektivni, in, sta zelo "selektivni" glede oseb in primerov, ki ju obravnavata. Verjetno si ne zaslužita takega pisanja, a je to edino, ki očitno vsaj deloma načenja njihovo kredibilnost oziroma širšemu krogu ljudi kaže, da nista v redu novinarki, predvsem glede na dejstvo, da sta s strani delodajalca in ostale "usmerjene" novinarske družbe zaščiteni. Vsaka "promocija/samopromocija" pa je z njihove strani vsekakor verjetno zaželjena.