SUKIČEVA ŠOKIRANA: Poslanca SDS naj bi fotografirala njen računalnik, tako se zagovarjata

Slovenija

Poslanska skupina Levica je predsednici DZ poslala dopis, v katerem zahteva, da se preverijo kamere velike dvorane DZ. Poslanca SDS Andrej Hoivik in Franc Breznik naj bi namreč med odmorom na seji slikala zaslon računalnika poslanke Levice Nataše Sukič, medtem ko je ni bilo v dvorani. Sukičeva je nad dogodkom pretresena, Hoivik obtožbe zanika.

Poslanka Levice Sukič je dejala, da je šokirana. Poslanke in poslanci drugih poslanskih skupin so jo opozorili, da sta v odrejenem deset minutnem odmoru, ko je zapustila svoj poslanski prostor, poslanca SDS Hoivik in Breznik pristopila k njenemu mestu in tam "nekaj fotografirala". "Baje sta celo odprla ekran mojega računalnika in fotografirala, kaj in zakaj, ne vem," je dejala.

Poslanska skupina Levica je poslala dopis predsednici DZ Urški Klakočar Zupančič, v katerem zahtevajo, da zoper storjeno ustrezno ukrepa. O tem so seznanili tudi generalno sekretarko DZ Uršulo Zore Tavčar in jo vprašali, ali so dejanje poslancev SDS zabeležile kamere velike dvorane DZ.

V dopisu so zapisali še, da je to nedopustno dejanje posega v poslankino zasebnost opazilo več poslancev različnih poslanskih skupin ter predstavnik ministrstva za delo. "Vodja poslanske skupine Svoboda je poslanca Hoivika opozoril na nedopustno dejanje, po katerem sta se poslanca vrnila v svojo poslansko klop," so zapisali.

"Sem šokirana, zgrožena in očitno v stranki SDS nimajo mej, tako kot jih nimajo pri komentarjih glede napada na Niko Kovač, tako jih očitno nimajo niti več v državnem zboru," je dejala Sukič. Prostor, kjer sedi poslanka ali poslanec, je njegov delovni prostor, v katerega se pač ne sme in ne more vdirati na tak način, je dodala.

Takšno obnašanje vsekakor ne pritiče poslancu ali poslanki, ocenjuje Sukičeva. "To je nekaj nezaslišanega in nedopustnega," je dejala. Ko bodo posnetki dokazali, kaj se je zares zgodilo, bodo v Levici podali tudi prijavo na policijo, je dejala.

Poslanec SDS Hoivik je sprva dejal, da bomo stvar uredili znotraj poslanske skupine, nato pa dodal, da je naredil le "dokazno gradivo". "Po dveh letih se še vedno pozna, ko je Levica, takrat KUL opozicija, s svinčnikom uničevala javno lastnino, to sem šel slikat," je dejal in pokazal fotografijo poslanske mize. Na vprašanje, ali je odpiral računalnik Sukičeve, pa je dejal: "Absolutno ne, lahko gremo gledat posnetke, niti dotaknil se nisem, samo slikal sem javno površino v DZ."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  28 .10. 2022 ob  22: 27
Sukička držimo pesti da prideš k sebi.....če ne pa v fužinske toplice na rehab....
vid |  28 .10. 2022 ob  20: 11
Po dveh letih, ko poslanke ni bilo na njenem mestu, racunalnik pa? In to se imenuje dokazno gradivo kako je levica unicevala javno povrsino v DZ? Nekateri so imeli boljse izgovore v vrtcu, sicer pa so v DZ kamere, ce niso bile slucajno ugasnjene ravno takrat ko se je to dokazno gradivo zbiralo....