ŠTUHČEVA Z ELITNO DRUŠČINO Z ZASEBNIM LETALOM NA ŠVEDSKO: Na svetovnem prvenstvu bo tudi Tina Maze (FOTO)

Slovenija

Ilka Štuhec se bo danes popoldne s svojo ekipo odpravila na pot na Švedsko, kjer bo od 4. do 17. februarja v Aareju svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Štuhčeva bo na Švedsko letela z najetim zasebnim letalom, z mariborskega letališča. Na letalu se ji bodo pridružile tudi Mikaela Shiffrin, Wendy Holdener in Federica Brignone.

Nastop na tekmi za Zlato lisico je bila velika želja Štuhčeve, zato je njena ekipa naredila vse, da je lahko nastopila na domači tekmi. Že v ponedeljek, torej le tri dni po veleslalomu v Mariboru, Štuhčevo v daljnem Aareju čaka prvi trening smuka, v torek pa že superveleslalomska tekma v okviru svetovnega prvenstva in boj za prve kolajne.

Pot na prizorišče 45. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju predstavlja velik logistični zalogaj. Pot z letalom z več prestopi traja tako rekoč cel dan. Zato so morali, če so želeli nastopiti tudi v Mariboru, v ekipi Ilke Štuhec poiskati najboljšo rešitev za hitro in čim manj utrujajočo pot na sever Evrope.

Kot so sporočili iz njenega tabora, bo Štuhčeva na Švedsko v soboto letela z najetim zasebnim letalom. "Zaradi velikih stroškov so ključno pripomogli tudi zvesti sponzorji, in sicer NLB, Ford, Veriga, Pošta Slovenije, Ljubljanske mlekarne in Ekosen, ki so dodatno sponzorsko podprli Ilkino ekipo in omogočili, da bo kljub zgoščenemu urniku Štuhčeva s svojo ekipo pravočasno na prizorišču svetovnega prvenstva in nared za prvi trening smuka," so sporočili.

Na poti se bodo Štuhčevi pridružile tudi nekatere sotekmovalke, ki jim je Mariborčanka ponudila pomoč pri organizaciji poti na Švedsko. Tako se ji bodo na letalu pridružile vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Američanka Mikaela Shiffrin, Švicarka Wendy Holdener, ki se bosta pred tem merile na slalomu za 55. Zlato lisico, in Italijanka Federica Brignone, ki je v petek nastopila na veleslalomski tekmi. Štuhčeva je današnjo slalomsko tekmo izpustila.

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze je sporočila, da bo v času bližnjega svetovnega prvenstva v švedskem Aareju kot strokovna komentatorka spet sodelovala z Eurosportom. Mazejeva je že na minulem SP v švicarskem St. Moritzu opravljala vlogo tako imenovane trenerke televizijske mreže Eurosport, vrača pa se spet za Aare. Dvakratna olimpijska zmagovalka in štirikratna svetovna prvakinja bi morala z Eurosportom sodelovati tudi med zimskimi olimpijskimi igrami v Pyeongchangu, a je bila s partnerjem Andreo Massijem v veselem pričakovanju. Zdaj se spet vrača kot insajderka za Italijo. "Nazaj sem!" je zapisala Mazejeva na Twitterju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija