STROKOVNA SKUPINA PREDLAGA TESTIRANJE PREDŠOLSKIH OTROK: Lahko pričakujemo ukrepe po zgledu Avstrije?

Slovenija

Strokovna skupina za covid-19 vladi na današnji seji ne bo predlagala večjih sprememb ukrepov, je napovedala infektologinja Mateja Logar, ki vodi to skupino. Zdravstveni minister Janez Poklukar je v torek pojasnil, da ostaja možnost uvedbe šolanja na daljavo za študente, a da tega ta teden zagotovo še ne bodo uvedli.

Strokovna skupina bo vladi predlagala uvedbo poostrenega inšpekcijskega nadzora nad izvajanjem ukrepov v javnem potniškem prometu, je napovedala Logarjeva in pojasnila, da je v tem sektorju opaziti slabo preverjanje epidemioloških ukrepov. Kot je znano, morajo potniki v javnem potniškem prometu nositi zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 in izpolnjevati pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT). Izjema od pogoja so mlajši od 12 let in dijaki.

Skupina bo vladi predlagala tudi, naj se v vrtcih posebej pazi na t. i. mehurčke, torej da se otroci iz različnih skupin ne družijo. Med predlogi bo tudi dosledno testiranje predšolskih otrok na novi koronavirus v primeru znakov okužbe. Med razlogi za sprejetje takšnega predloga je Logarjeva opomnila na možnost prenosa koronavirusa iz okuženih otrok na njihove stare starše.

Zdravstveni minister Janez Poklukar je v torek ob robu vladnega obiska v Pomurju na vprašanje, ali lahko pričakujemo nove ukrepe po zgledu Avstrije, odgovoril, da smo dosegli pomemben napredek pri kontroli pogoja PCT v javnem prometu, žal pa ni uresničen ukrep dela od doma, s čimer bi zmanjšati število stikov in dosegli padec epidemije. Stroka proučuje druge ukrepe, tudi v šolstvu, da bi zamejili epidemijo med mladimi.

Poklukar je ob tem pojasnil, da se z epidemiologi in študentskimi organizacijami pogovarjajo tudi o možnosti uvedbe aplikacije Ostani zdrav za vstop v učilnice fakultet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  25 .11. 2021 ob  16: 14
-1
V Anglji je PHE ( Public Health England) objavila statistiko umrljivosti glede na cepljene in necepljene.
smrti do 21 dni po prvi dozi 18,971
smrti po 21 dnevih po prvi dozi 80,036
smrti do 21 dnevih (ali vec) po drugi dozi 12,344
smrti po 21 dnevih (ali vec) po drugi dozi 150, 557
smrti necepljenih zaradi covida 40,966


vir Office of National statistics - national immunisation management service
manemebasat |  25 .11. 2021 ob  16: 00
-1
Seveda lahko pricakujemo ukrepe po zgledu Avstrije. To je bilo vse nacrtovano ze pred veliko leti. In vi, vseved in podobni, ste krivi za to, kar se bo zgodilo v prihodnosti. Krivi pa ste zato, ker ste padli na finto te plandemije in ubogljivo sledili tem kriminalcem. Samo stani pa gledaj!
vseved |  25 .11. 2021 ob  08: 26
-10
Zasluga za to izživljanje nad otroki gre Potrču in ostalim internet strokovnjakom! Zamislite se malo nad svojim početjem .