STRELJANJE PRED LOKALOM V NOVI GORICI: Osumljena še na begu, za njima razpisana mednarodna tiralica

Kronika

Novogoriški kriminalisti so zaključili preiskavo okoliščin streljanja pred gostinskim lokalom na Rejčevi ulici maja letos, v katerem je bilo udeleženih več oseb. Za dva osumljenca poskusa uboja, ki sta na begu, je sodišče izdalo evropski priporni nalog in mednarodno tiralico, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Zapisali so, da so kriminalisti v preiskavi ugotovili, da sta se 42-letni in 24-letni osumljenec 26. maja okrog 17. ure pripeljala pred lokal in takoj pristopila k 38-letnemu moškemu, ki je sedel za mizo pred lokalom. Najprej sta se starejša izmed treh vpletenih sprla, pri čemer je 42-letni moški drugemu udeležencu spora zagrozil tudi s pištolo.

Verbalnemu je sledil fizični spor, vmešal se je še 24-letnik, ki je 38-letnika s kovinskim predmetom udaril po zatilju. Slednji je mlajšemu moškemu uspel odvzeti kovinski predmet in ga večkrat udaril po različnih delih telesa. Zatem je stekel proti avtomobilu svojih napadalcev in se s predmetom znesel nad njim, so policisti opisali dogodek.

V tistem trenutku je 42-letni moški izvlekel pištolo in z njo streljal proti 38-letniku. Slednji je nato zbežal s kraja, za njim pa je stekel tudi 42-letni moški in še nekajkrat ustrelil proti bežečemu, a ga ni zadel. Moškemu se je med begom uspelo otresti zasledovalca. Celotno dogajanje pred lokalom in streljanje je zaznalo več ljudi, ki so bili takrat v bližini ter o tem obveščali policijo, so dodali v sporočilu.

S preiskavo so ugotovili, da sta se osumljenca poskusa uboja, sicer državljana Hrvaške, zatem skrila v stanovanjski blok, kjer sta neprijavljeno bivala. Ob prihodu kriminalistov ju tam več ni bilo, so pa v stavbi še isti dan našli pištolo. V nadaljevanju so kriminalisti ugotovili, da sta osumljenca v večernem času z osebnim avtomobilom odšla na Hrvaško. Iz vseh ugotovitev je izhajal sum, da sta osumljencema po storitvi kaznivega dejanja aktivno pomagali dve sorodnici, saj sta jima s prevozom čez državno mejo omogočili pobeg iz države in sta sodelovali pri skrivanju storilčevega strelnega orožja. Kot se je izkazalo v preiskavi, je bila v obračunu uporabljena pištola, ki je bila pred več leti ukradena na Hrvaškem, zaradi česar so ovadili 42-letnega osumljenca.

Zaenkrat motiv za napad še ni povsem znan, ker sta storilca še vedno na begu, 38-letni oškodovanec pa ni želel sodelovati s kriminalisti. So pa ti v okviru preiskave ugotovili, da naj bi bil povezan z izsiljevanjem prijateljev in znancev hrvaških državljanov na begu. Kot izsiljevalec je bil tako kazensko ovaden 38-letni slovenski državljan, ki je bil v dogodku pred lokalom udeležen kot oškodovanec. Poleg tega je bil kazensko ovaden zaradi groženj ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Zaradi drog in krive ovadbe so policisti v povezavi s preiskavo ovadili še eno osebo, in sicer 26-letnega državljana Slovenije in Severne Makedonije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija