STRELJANJE NA ISTRSKEM IPSILONU: Aretirali 26-letnega slovenskega državljana

Kronika

Hrvaška policija je danes po večurnem intenzivnem iskanju na območju Huma v Istri aretirala 26-letnega slovenskega državljana, ki je tihotapil nezakonite migrante in napadel policista. Privedli so ga na policijsko postajo v Buzetu in zoper njega uvedli kriminalistično preiskavo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Policijska patrulja je v petek popoldne hotela ustaviti vozilo s slovenskimi registrskimi tablicami, ki je vozilo proti Pazinu. Za vozilo so imeli informacije, da je morda povezano s tihotapljenjem ljudi, so danes sporočili z istrske policijske uprave. Policisti so voznika poskušali ustaviti, a se ni zmenil za svetlobne in zvočne signale in je nadaljeval vožnjo z visoko hitrostjo. Ustavil se je šele pred kolono vozil, ki je nastala zaradi del na cesti. Takrat so iz avtomobila izstopile štiri osebe in pobegnile v bližnji gozd.

Ko se je policisti približal vozilu, je voznik zapeljal proti njemu in odpeljal po nasprotnem pasu. Policist mu je želel pobeg preprečiti s strelom v pnevmatike vozila, vendar neuspešno. Vozilo so nato našli kilometer stran, voznika pa so aretirali danes okoli 11. ure na območju Huma.

Policisti so ponoči na območju Roča našli tudi migrante, ki so pobegnili iz avtomobila. Po dosedanjih ugotovitvah gre za nezakonite migrante iz Kosova.

Hrvaška policija je minulo leto aretirala več kot 600 tihotapcev ljudi, kar je za več kot sto odstotkov več kot leto prej.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jacksson |  21 .01. 2019 ob  16: 17
ajde, hojmak, pomiri se malo.
porkamalora |  20 .01. 2019 ob  18: 13
-1
Dokler jih bo social-komunistična-gay-proislam falanga klicala, bodo prihajali, to je dejstvo. V razmislek; francoski levičarji predlagajo razkosanje Francije in dodelitev teritorijev izključno muslimanom, potem, ko je jasno tudi njim, da sobivanje ni možno. (Google, danes tudi 'Il Giornale') Le v opomin, kam cilja ta duševno motena skupina neodgovornih ljudi, za karkoli nesposobnih nič-koristnežev, ki žive med nami, velika večina na naših hrbtih, hrbtih odgovornih, delovnih, in kreativnih ljudi.
Jacksson |  20 .01. 2019 ob  12: 12
A ni Janez Janša kosovarjem uredil, da lahko pridejo legalno sem? Lahko da kosovarji ne vedo, saj je morda veliko nepismenih. Morda bi morali to kako drugače spromovirati na Kosovu? Ali pa urgirati pri hrvaški policiji, da jih pustijo pri miru na poti v Slovenijo. Kaj pa če bi jih šli mi iskat? Mi imamo Berlinga v firmi, jih gre not ene 20, horizontalno zloženih, če me rabite pridem z veseljem, bomo naredili veliko Slovenijo, da se bomo lahko borili proti fašizmu, z Mahnićem na čelu, pol pa na bratsko žurko. (Google: ŠKANDAL! Mrtvo pijani Grims in Ahmad iz Roga)
Komunisti, povsod so |  20 .01. 2019 ob  07: 10
A ni Tanja Fajon kosovarjem uredila, da lahko pridejo legalno sem? Lahko da kosovarji ne vedo, saj je morda veliko nepismenih. Morda bi morali to kako drugače spromovirati na Kosovu? Ali pa urgirati pri hrvaški policiji, da jih pustijo pri miru na poti v Slovenijo. Kaj pa če bi jih šli mi iskat? Mi imamo Berlinga v firmi, jih gre not ene 20, horizontalno zloženih, če me rabite pridem z veseljem, bomo naredili veliko Slovenijo, da se bomo lahko borili proti fašizmu, s Kordišem na čelu, pol pa na bratsko žurko. (Google: ŠKANDAL! Mrtvo pijani Kordiš in Ahmad iz Roga)