STOPNJA OGROŽENOSTI V SLOVENIJI PO NAPADIH V STRASBOURGU: Vas je strah iti na predpraznične dogodke?

Slovenija

Nova generalna direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar je danes ocenila, da po torkovem napadu v francoskem Strasbourgu stopnja teroristične ogroženosti v Sloveniji ostaja nizka. To je ocenila tudi vladna medresorska skupina za protiterorizem.

Po oceni pristojnih organov, ki delujejo v okviru medresorske skupine, torkovi dogodki v Franciji nimajo neposrednega vpliva na varnostne razmere v Sloveniji, tako da ni potrebe po spremembi ocene teroristične ogroženosti v Sloveniji. Ta zato še naprej ostaja nizka, kar je druga stopnja na petstopenjski lestvici, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

V primeru, da bodo pristojni organi v prihodnjih dneh pridobili podatke, ki bi kazali na morebitne posredne ali neposredne teroristične grožnje, bo skupina na tej podlagi sprejela odločitev o morebitni spremembi ocene.

Bobnarjeva je v današnji izjavi za medije ob robu slovesnosti, na kateri je tudi uradno postala generalna direktorica policije, povedala še, da slovenski policisti vsako leto pred božično-novoletnimi prazniki, tudi zaradi preteklih terorističnih napadov po Evropi, izvajajo ciljno usmerjene aktivnosti za preprečevanje kršenja javnega reda in miru ter preprečevanje najhujših oblik kriminalitete. Zagotovila je, da bo policija še naprej zagotavljala varnost vsem, ki se bodo udeležili dogodkov pred prazniki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  12 .12. 2018 ob  19: 38
Bolj kot strah mi gre hudo na kozlanje, kakšno nesnago smo si navozili v Evropo.