ŠTIRI URE ZA PRESTOP MEJE: Kolone na primorski avtocesti, obalnih cestah in mejnih prehodih

Slovenija

Zaradi počitnic v nekaterih državah se je promet na slovenskih cestah zgostil. Na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe za osebna vozila na obeh straneh meje, poroča prometnoinformacijski center. Na Gruškovju osebna vozila čakajo več ur. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je 11-kilometrski zastoj, proti Sloveniji pa šest kilometrov.

Promet na gorenjski avtocesti v smeri Karavank je še vedno močno povečan. Kolona je okoli 500 metrov pred izvozom Lipce. Alternativa za tujce, ki z osebnimi vozili in avtodomi potujejo v smeri Avstrije, je Ljubelj, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Zaprt je izvoz Jesenice vzhod proti Avstriji. Obvoz proti Kranjski Gori in Jesenicam je preko Lesc.

Zastoj je nastal na primorski avtocesti med Postojno in Ljubljano, proti Ljubljani, na posameznih odsekih. Zamuda tam je 1 ura in deset minut.

Gneča je tudi na cestah Izola-Strunjan, Seča-mejni prehod Sečovlje, Šmarje-Dragonja ter pred Starodom in pred Jelšanami proti Hrvaški.

Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila za vstop v državo čakajo štiri ure, za izstop pa dve uri.

Poleg tega so se danes začela pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Stekla bodo dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, saj bo promet tekel po zožanih pasovih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija