STE ZAPROSILI ZA POMOČ ZARADI VISOKIH CEN ENERGENTOV? Zdaj morate storiti še to, sicer je ne boste dobili

Slovenija

Upravičenci, ki so oddali vlogo za dodelitev pomoči po zakonu o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina za leto 2022, morajo sporočiti še dejanske podatke za izračun upravičenih stroškov, ki so jih v vlogi zgolj ocenili. Aplikacija bo odprta od 15. do 31. januarja do 12. ure.

Iz javne agencije Spirit Slovenija ter ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so danes sporočili še, da se bodo tisti upravičenci, ki tega do konca januarja ne bodo storili, odrekli drugemu delu pomoči, saj na podlagi zgolj ocenjenih vrednosti za zadnje lansko trimesečje do nje niso upravičeni.

Spirit in ministrstvo sta spomnila, da morajo upravičenci do 15. januarja na poseben elektronski naslov Spirita sporočiti tudi, če so naknadno ugotovili, da jim je bila odobrena oz. izplačana previsoka pomoč glede na dejansko nastale stroške ali da niso izpolnjevali pogojev za njeno pridobitev.

Sporočilo morajo poslati še v primeru, da je od uveljavitve zakona prišlo do izplačila dobičkov, lastnih delnic ali lastnih poslovnih deležev, izplačil nagrad poslovodstvu oz. dela plač za poslovno uspešnost poslovodstvu, izplačanih v letu 2022 ali za leto 2022, so zapisali.

Upravičenci, ki so pristojni organ o tem že obvestili ali že vrnili sredstva, bodo januarja prejeli odločbe oz. ugotovitvene sklepe.

Za tehnično podporo pri oddaji dejanskih podatkov bodo vzpostavili klicni center, ki bo deloval od 16. do 31. januarja vsak delavnik med 9. in 17. uro, so še navedli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija