STE ZA PODIPLOMSKI ŠTUDIJ? Univerza na Primorskem predstavlja programe

Koper

Po objavi razpisa za vpis v magistrske študijske programe 2. stopnje in doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem letu 2019/2020, bodo fakultete Univerze na Primorskem v maju, juniju, avgustu in septembru izvedle informativne dneve za vse, ki bi radi nadaljevali svoj študij. Razpisanih je 1.526 prostih mest za vpis v prve letnike za slovenske državljane in tujce iz EU ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav nečlanic EU, od tega 1.374 mest na drugi stopnji, 152 mest pa je razpisanih na 3. stopnji.

V nadaljevanju si lahko ogledate posamezne študijske programe na šestih fakultetah, ki jih bodo predstavile na svojih sedežih ali dislociranih enotah v izbranih terminih. Že ta četrtek, 9. 5., bo svoje programe predstavila Fakulteta za vede o zdravju, kjer se lahko vpišete na tri podiplomske magistrske študijske programe, med temi lahko Aplikativno kineziologijo nadaljujete tudi na tretji stopnji. Sledi petkova predstavitev 8 magistrskih in 2 doktorskih študijskih programov na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v petek, 10. 5., ko bo predstavljen tudi povsem nov program z aktualno vsebino Podatkovna znanost, ki se bo izvajal v slovenščini in angleščini. V sodelovanju s prestižno rusko univerzo Lomonosov pa bo ob izbiri programa Matematične znanosti, prav tako v slovenščini in angleščini, smer Geometrija in aplikacije - možnost pridobiti dve diplomi.

maju in juniju se bosta predstavili še Fakulteta za turistične študije - Turistica (tudi septembra), ki je podiplomski študijski program Turizem uskladila s trendi in povpraševanjem ter ga tako obogatila s predmeti s področja organizacije prireditev (športnih, kongresnih, kulturnih, itd.), in Pedagoška fakulteta, ki bo svojo predstavitev izvedla najprej na sedežu v Kopru, v naslednjem mesecu pa nadaljevala še na dislociranih enotah na Ptuju in v Škofji Loki. Junijske in avgustovske termine pa sta razpisali Fakulteta za management, ki skupaj s prestižno rusko univerzo Lomonosov tudi letos razpisuje podiplomski program dvojne diplome Ekonomija in finance v slovenskem in angleškem jeziku, in Fakulteta za humanistične študije, ki je prenovila študijski program Komuniciranje in mediji.

Več informacij o posameznih podiplomskih študijskih programih so na voljo v referatih posameznih fakultet, ki študije izvajajo:

 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija