STE VIDELI PROMETNO NESREČO PRI SOLKANU? Hudo poškodovan pešec, voznik pobegnil

Kronika

V sredo ob 14.20 se je na asfaltiranem parkirišču izven naselja Solkan, v bližini gostinskega lokala v ulici Soška cesta, zgodila prometna nesreča s pobegom, v kateri je bil huje telesno poškodovan starejši pešec, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Vse fotografije so simbolične.

Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik manjšega avtomobila neznanih tujih, najverjetneje italijanskih, registrskih številk, svetlo modre kovinske barve, zapeljal vzvratno (nazaj v desno) z leve strani parkirišča proti pešpoti za gostinski lokal. V tem času je iz gostinskega lokala do parkirnega prostora hodil 81-letni pešec, ki se je hotel trčenju izogniti, vendar ga je neznani voznik kljub temu zadel z zadnjim delom avtomobila.

Po trčenju je starejši pešec padel na dovozno pot in pri tem utrpel hude telesne poškodbe (sum zloma levega kolka in komolca). Neznani voznik se po trčenju na kraju ni ustavil in s parkirišča odpeljal dalje v smeri križišča z glavno cesto II. reda št. 103 (Solkan–Plave) in nato neznano kam, ne da bi pred tem na kraju prometne nezgode preveril, kaj je z oškodovancem in mu nudil pomoč ter o tem obvestil policijo.

Hudo poškodovanega pešca so kasneje na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. O nezgodi je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Ko bo neznani voznik izsleden, bodo prometni policisti zoper njega podali ustrezen ukrep.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti Postaje prometne policije Nova Gorica prosijo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, elektronski naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si) ali pokličejo na telefon (05) 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji  oz.  pokličejo  interventno  številko  policije  113  ali anonimni telefon policije 080 1200.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija