STE SREČNO ZAPOSLENI? To so lastnosti pozitivnega delovnega mesta

Trendi

Pozitivna delovna mesta ponavadi spodbujajo ustvarjalnost, produktivnost, sodelovanje in iskreno komunikacijo. Predstavljamo deset elementov dobrega počutja, ki prispevajo k zadovoljstvu v službi.

1. Pozitivne vrednote

Podjetje si prizadeva za doseganje svojih ciljev na etične, poštene načine z visokim smislom za izboljšanje človeštva.

2. Sproščeno in produktivno vzdušje

Ljudje radi prihajajo v službo in se počutijo cenjene. Strah, ustrahovanje in nadlegovanje niso prisotni. Spodbuja se ustvarjalnost, produktivnost in razmišljanje izven okvirov.

3. Zavezanost odličnosti

Zaposleni si prizadevajo zagotavljati vrhunske izdelke in storitve. Prevzemajo odgovornost za svoja dejanja in odločitve.

4. Odprta in iskrena komunikacija

Vsi pozitivno rešujejo težave in ne igrajo se grdih in maščevalnih iger. Če dobijo negativne povratne informacije, nanje gledajo kot na priložnost za rast.

5. Sodelovanje, podpora in opolnomočenje

Zaposleni imajo občutek tovarištva, sodelovanja in opolnomočenja. Obstaja zdrava tekmovalnost.

6. Občutek za humor

Zaposleni se zabavajo in smejijo. Smeh namreč ustvarja endorfine, naše naravne antidepresive.

7. Sočutje, spoštovanje in razumevanje

Ko se zaposleni soočajo z izzivi, kot so na primer bolezni, osebne tragedije in naravne nesreče, prevladujeta prijaznost in razumevanje.

8. Prilagodljivost na spremembe

Podjetje in njegovi zaposleni sprejemajo spremembe, prilagajajo se novim trendom in tehnologiji ter vključujejo nova znanja, saj se vsi zavedajo, da so spremembe edina stalnica.

9. Pozitivna motivacija

Podjetje zaposlenim deli pristne pohvale, nagrade, bonuse, napredovanja in potrdila o dosežkih. Na te načine se redno zahvaljuje zaposlenim.

10. Poudarek na zdravju in družini

Podjetje med drugim ponuja povračilo stroškov za varstvo otrok, zdravstveno zavarovanje, zdravo prehrano in ustrezno svetlobo na delovnem mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija