STE SLIŠALI GLASNO HUPANJE PO KOPRSKIH ULICAH? Taksisti nadaljujejo s protestom (FOTO, VIDEO)

Koper

Sindikat taksistov in njihov krovni Sindikat delavcev prometa in zvez še naprej izražata nestrinjanje z zahtevanim testiranjem taksistov na okužbo z novim koronavirusom na vsake tri dni. Tudi danes bodo taksisti ponovili opozorilno vožnjo v središču Ljubljane, na vabilo resornega ministra Jerneja Vrtovca na srečanje pa še čakajo. Nestrinjanje z zahtevanimi ukrepi vlade pa so danes izrazili tudi koprski taksisti.

Taksisti se ne strinjajo z določbo odloka o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov, ki zgolj za avtotaksi prevoznike v celotni mreži javnih prevozov določa obvezno testiranje na novi koronavirus, in sicer na 72 ur.

V torek je več kot sto taksistov v strogem središču Ljubljane s protestno vožnjo praktično ustavilo promet, enako aktivnost pa napovedujejo tudi danes. Obenem bodo ugasnile telefonske centrale. "Na ta način bodo izražali svojo nestrinjanje s strogim in neživljenjskim ukrepom obveznega testiranja vsak dan do konca tedna med 11. in 14. uro," so sporočili iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

Opozorilno vožnjo opravljajo vozniki, ki svojega dela ne morejo opravljati, saj si niso uspeli priskrbeti negativnega rezultata hitrega testiranja, so dodali v sindikatu. Po opozorilni aktivnosti bodo prevoze znova opravljali vozniki, ki so negativni test uspeli pridobiti.

Stranke in javnost pri tem taksisti prosijo za podporo in razumevanje, ministrstvu za infrastrukturo, konkretno ministru Jerneju Vrtovcu, pa sporočajo, da taksisti probleme še kako vidijo in si ne zatiskajo oči, z opozarjanjem pa bodo probleme videli tudi v širši javnosti.

Vrtovec je v torkovi izjavi za medije izrazil prepričanje, da je ukrep zahtevanega testiranja taksistov na tri dni pravilna poteza. Taksistom je sporočil, da jih sliši, a hkrati je testiranje po njegovi oceni in oceni stroke nujno za ohranjanje varnosti. Pojasnil je tudi, da je vlada položaj taksistov izenačila s položajem inštruktorjev v avtošolah. V obeh primerih gre za dve osebi v enem avtomobilu. Minister je tudi napovedal, da bo taksiste povabil na sestanek in prisluhnil njihovim predlogom. V sindikatu taksistov so danes povedali, da stika z ministrom še niso uspeli vzpostaviti.

Taksisti v Kopru protestirajo proti vladnim ukrepom.

Objavil/a Regional Video dne Sreda, 17. februar 2021

Hupanje je odmevalo tudi po Kopru

Tudi po koprskih cestah se je danes vila kolona taksistov, ki so s hupanjem opozarjali na nestrinjanje z odločitvijo vlade glede testiranja. 

Objavil/a Regional dne Sreda, 17. februar 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  18 .02. 2021 ob  07: 37
smo slišali ja,sprva smo mislili,da je kakšna poroka visoke živine..drugače jih podpiram in prav je tako,ne dajte se.
bubobubo |  17 .02. 2021 ob  14: 10
vseved, ti bi se moral vsak dan testirat (test IQ), če podpiraš taka bedasta in nesmiselna določila
Silvana63 |  17 .02. 2021 ob  13: 33
Bravo!!! Podpiram 1000000%! K zobarju se lahko gre brez testa, tudi zobar ga nima, taksist pa se mora testirat. Adijo pamet!
vseved |  17 .02. 2021 ob  13: 05
-14
Gospoda čaka da jim država prinese test v posteljo!! Ta čas ko so smradili po kopru bi lahko opravili hitri test.
Prognostik |  17 .02. 2021 ob  13: 03
-6
Kakšne mimoze. Ne morejo se it testirat. Po mojem utrjujejo medsebojno solidarnost in enotnost.
vseved |  17 .02. 2021 ob  12: 44
-11
Zakaj pa se niso šli testirat?