STE SE KDAJ VPRAŠALI, KAJ SE ZGODI S TELESNIMI VSADKI PO SMRTI? Odgovoru ne boste verjeli! (VIDEO)

Trendi

Caitlin Doughty, znana tudi pod imenom "Ask A Mortician" oziroma slovensko "Vprašajte pogrebnico", na Youtubu že leta odgovarja na bizarna vprašanja o smrti. Tokrat je razložila, kaj se zgodi s telesnimi vsadki (umetni kolki, kolena, srčni spodbujevalniki in silikonski vsadki, največkrat uporabljeni za povečanje dojk) med upepeljevanjem trupla in po upepeljevanju.

Caitlin Doughty

Doughtyeva je ugotovila, da pri ljudeh z umetnim titanovim kolkom po kremaciji takšen kolk ostane nedotaknjen. Splošno znano je, da po kremaciji človeka ostane le pepel, saj se lasje, oblačila in organi sežgejo. Kovina se po upepelitvi trupla ohrani. 

"Kovino je treba odstraniti ročno ali z velikim magnetom in se ne obravnava kot biološki odpadek, ker nikoli ni bila del telesa. Družina lahko telesne vsadke, ki ostanejo od upepeljenega trupla pokojnega družinskega člana, odnese s seboj domov. Osebno takšne ali podobne zahteve nisem prejela še od nobene družine," v videu pove Doughtyeva.

Umetne kolke in kolena, ki ostanejo od upepeljenega trupla, se navadno odvrže stran. Obstajajo pa podjetja v ZDA in Evropi, ki jih reciklirajo, da naredijo stvari, kot so prometni znaki, deli letal in avtomobilski deli.

Kaj pa srčni spodbujevalniki?

Zdi se, da srčni spodbujevalniki dejansko nikoli ne pridejo v stroje za upepeljevanje, ker bi baterije in visoka vročina lahko povzročili eksplozijo.

Kaj se zgodi s silikonskimi vsadki?

Običajno so upepeljeni skupaj s telesom, vendar se lahko stopijo in na dnu stroja pustijo "želatinasto zmes", ki se prilepi na stroj. Takšno stanje bo upepeljevalcem otežilo delo, vendar vsaj ne bo povzročilo eksplozije kot srčni spodbujevalnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  13 .09. 2021 ob  03: 58
Vrni mu koleno,je blo njegovo
Materjal gre v reciklazo,bog ti vedi iz cesa so naredili tvoj jekleni konjicek ti pa nabijas gas za malo spektakla