STE POZABLJIVI? To lahko pomeni, da ste superinteligentni

Trendi

Če vas vaši prijatelji in družina nenehno opominjajo, kako ste pozabljivi, imate sedaj asa v rokavu. Lahko jim rečete, da ste glede na zadnjo študijo superinteligentni.

Do sedaj je veljajo mišljenje, da je težava v možganih, če si nekdo ne more zlahka zapomniti stvari. Sedaj pa se je situacija popolnoma spremenila, za kar so zaslužni znanstveniki iz Toronta. Strokovnjaki s področja bioloških znanosti so namreč našli neposredno povezavo med slabim spominom in inteligenco. Glede na njihovo študijo slabe sposobnosti spomina pomenijo, da so možgani z vsemi svojimi zmogljivostmi osredotočeni na bistvene stvari, piše Telegraf.

Naši možgani porabljajo energijo za oboje, tako za shranjevanje kot pozabljanje informacij.

"Vedno idealiziramo ljudi, ki navdušujejo v kvizih znanja, a bistvo spomina ni to, da se spomnimo, kdo je leta 1972 osvojil Stanleyjev pokal. Bistvo spomina, da naredi osebo inteligentno, je zmožnost sprejemanja odločitve glede na okoliščine, v katerih se znajde," meni profesor Blake Richards, ki dodaja, da je zelo pomembna energija, ki jo možgani porabijo za pozabljanje informacij, saj daje prostor za nove.

Možgani morajo namreč biti sposobni pozabiti nepomembna dejstva in dogodke, da bi imeli dovolj prostora za nove izkušnje, ki nam lahko kasneje pomagajo pri odločanju, kako bomo v dani situaciji ukrepali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija