STE OPAZILI, DA PONOVNO DELUJE? V Daru uslišali prošnje občanov in ponovno obudili "Cimosovo uro" (FOTO, ANKETA)

Koper

Po desetjetju znova deluje tako imenovana Cimosova ura. Vendar bo, kot kaže, dobila drugo ime. 

Po dobrih desetih letih "Cimosova ura" v Kopru ponovno kaže čas. Trenutno je sicer v fazi testiranja. Pogled na delujoč "simbol mesta" je mnoge presenetil, hkrati pa v domačinih obudil nostalgijo

Ura sicer poleg časa kaže tudi datum in trenutno temperaturo zraka

Po desetih letih mirovanja je uro ponovno obudilo podjetje Dar, ki je pred nekaj leti prevzelo nekdanje Citroenove prostore. Ura tako odslej ne bo več "Cimosova", temveč "Darova". 

Iz podjetja so nam potrdili, da je "na pogosta vprašanja in pričakovanja občanov pri obnovi projektov prišla na vrsto tudi ponovna vzpostavitev ure". Zaenkrat njeno delovanje še testirajo "in ni še povsem obnovljena, kar velja še posebej za južno stran stolpa". Kdaj bo faza testiranja mimo nam sicer niso razkrili. 

Kaj pa vi, ste pogrešali delovanje omenjene ure? Odgovorite v naši anketi (če se vam ne prikaže, pritisnite na 'x').

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  21 .01. 2021 ob  23: 31
Tej uri sem nadgradil krmilno elektroniko nekje 15 let nazaj. Podnevi je v stolpu neznosna vročina, ponoči pa mraz. Zaradi tega se pojavlja kondenz vse povsod. Sem bil prijetno presensečen, da po tolikih letih nedelovanja so se cifre prižgale in celo ura se je sama ponastavila. Edina kar me je zmotilo je to, da so na zadnji strani menjali žarnice z nekimi dvojnimi belimi, ki ne delujejo - neki random prikaz in močno bleščanje. Se vidi razlika med staro gardo in novodobnimi biznismani, ki naredijo samo nekaj na hitro, da ne dela niti par dni.
Istriano |  21 .01. 2021 ob  11: 42
Ma kaj ni bil tam Citroen?
mente |  20 .01. 2021 ob  12: 09
29
Dar hvala za to ker ste delali resno hvala.....to je en simbol od kopra in ne una zoga tam na krizisce.....ce bi cakali da bi Obcina Koper kaj prispevala, bi morali cakat se 100 let......HVALA DAR