STE MORALI PLAČATI HITRI TEST, ČEPRAV STE UPRAVIČENI DO BREZPLAČNEGA? To je razlog!

Slovenija

Od včeraj, ko so stopili v veljavo novi vladni ukrepi, teče na družbenih omrežjih debata o tem, kdo točno je upravičen do brezplačnega hitrega testiranja in kdo ne. Kot so nam sporočili nekateri bralci, so morali kljub temu, da potrebujejo negativen izvid hitrega testa za službo, testiranje plačati. Za pojasnila smo se obrnili na zdravstveno ministrstvo.

"Državni proračun zagotavlja financiranje hitrih testov le za tiste izvajalce zdravstvene dejavnosti, ki svojo dejavnost opravljajo v mreži javne zdravstvene službe. To pomeni, da so vsi hitri testi, ki jih občani opravijo v javnih zdravstvenih zavodih in pri koncesionarjih, brezplačni," pojasnjujejo na zdravstvenem ministrstvu.

Če torej greste na hitro testiranje h zasebniku oziroma zasebnemu izvajalcu, storitev ni brezplačna, ampak jo je potrebno plačati ne glede na to, če ste do nje upravičeni.

"Vlada je z uredbo o določitvi najvišjih cen zdravstvenih storitev hitrega antigenskega testiranja in najvišjih cen hitrih antigenskih testov za samotestiranje, določila najvišjo ceno storitve. Cena hitrega antigenskega testiranja tako ne sme preseči višine povračila stroškov, kar znaša 7 evrov na storitev. Prav tako ne sme preseči višine povračila strošek testa HAG za samotestiranje za samoplačnike, ki pa znaša 2,5 evra na test brez davka na dodano vrednost," še poudarjajo na ministrstvu.

Glede prevzema testov za samotestiranje za delodajalce pa zdravstveno in gospodarsko ministrstvo še iščeta najbolj optimalno rešitev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  10 .11. 2021 ob  07: 49
@ Byliner, res vas je preveč.
Bayliner |  09 .11. 2021 ob  20: 33
@ vseved in magik - glede na odziv vajinih komentarjev, lahko vidimo, da butlov res ne manjka ....
magik |  09 .11. 2021 ob  18: 06
-14
V kolikor bolnišnice ne bodo mogle sprejemati novih covidnih bolnikov, naj imajo cepljeni prednost za sprejem v bolnišnico in prednost v intenzivnih enotah!
Za necepljene naj tako ali drugače poskrbi njihov opevani imunski sistem, če jih bo pustil na cedilu, pa naj pri sv. Petru obračunajo z njim.
vseved |  09 .11. 2021 ob  17: 01
In od takih butlov nekdo pričakuje da bodo razumeli zakaj se je dobro cepiti?