STE JO ŽE SLIŠALI? To skladbo bomo poslali na Eurosong, vam je všeč? (ANKETA, VIDEO)

Slovenija

Skupina Joker Out je v včerajšnji televizijski oddaji Misija Liverpool premierno predstavila skladbo Carpe Diem, s katero bodo Slovenijo maja zastopali na evrovizijskem izboru v Liverpoolu. RTV Slovenija je namreč letos namesto izbora Ema evrovizijskega predstavnika izbrala na interni način.

Petčlanska zasedba, v kateri so Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni), so skladbo izvedli po tem, ko so jo ustvarili v hamburškem studiu s producentom Žaretom Pakom, ob tem pa so predstavili tudi videospot, ki je nastal v Ljubljani.

V oddaji so povedali, da je Eurosong zaznamoval njihova otroška leta, nastop na njem pa bo, kot je dejal Cvjetićanin, uresničitev otroških sanj. V prestolnici skupine The Beatles, kjer bo tekmovanje potekalo namesto v Ukrajini, se bodo 11. maja v drugem predizboru potegovali za morebitni nastop v finalu, ki bo na sporedu 13. maja.

Voditeljica oddaje Miša Molk je ljubljansko skupino, ki deluje od leta 2016, predstavila kot najbolje prodajane domače izvajalce lanskega leta, za nastop na največjem tekmovanju v popularni glasbi pa so prepričali s kakovostjo, ambicioznostjo in nalezljivo sproščenostjo.

Skladba Carpe Diem je od vseh pesmi, ki so jih ustvarili doslej, najbolj evrovizijska, so povedali člani zasedbe. V njej med drugim sporočajo, da ne bodo sodelovali pri "igri sovraštva".

V oddaji so Joker Out skupaj z gosti obudili tudi nekatere pretekle slovenske predstavnike na tem vseevropskem glasbenem tekmovanju. Občinstvo so spomnili na skladbe Samo ljubezen skupine Sestre v izvedbi s Tomažem Miheličem, No One z Majo Keuc oziroma Amayo, Energy z Nušo Derenda in Disco s Filipom Vidušinom. Nastopila je tudi srbska kantavtorica Konstrakta s skladbo In Corpore Sano, s katero je na tekmovanju za pesem Evrovizije sodelovala lani.

Kakšno pa je vaše mnenje? Se strinjate z izbiro evrovizijskega predstavnika na interni način?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  07 .02. 2023 ob  17: 01
čisto v redu je pesmica, saj je evrovizija en škifo
Miura |  05 .02. 2023 ob  19: 12
Osladno do skrajnosti, žal ....
alfa |  05 .02. 2023 ob  13: 43
katastrofa,vsako leto slabše....grem raje na en dober rock ali heavy metal koncert
Justinopolis |  05 .02. 2023 ob  11: 52
ŠKIFO!!