STE FILMOLJUB IN ZA KONEC TEDNA ŠE NIMATE NAČRTOV? Obiščite Izolo, kjer te dni poteka filmski festival Kino Otok (VIDEO)

Izola

Če ste ljubitelj filmov in ta konec tedna še nimate načrtov, je Izola prava destinacija za vas. Tam namreč poteka že 19. izvedba filmskega festivala Kino Otok, ki vsako leto privabi okoli pet tisoč gledalcev. Začel se je sinoči, trajal pa bo vse do nedelje.

Izola bo v naslednjih dneh istrska prestolnica filma. V sklopu festivala Kino Otok si bo namreč mogoče ogledati več raznovrstnih filmov, ki jih v komercialnih kino dvoranah ne vidimo tako pogosto. Letos je na sporedu 45 celovečernih in 75 kratkih filmov.

To je tudi eden izmed redkih festivalov, ki ni tekmovalne narave. Gledalci imajo tako možnost osebno govoriti z ustvarjalci filmov, ki se tam predvajajo, ustvarjalci pa se lahko mrežijo med seboj. Da gre za festival, ki povezuje, potrjujejo tudi prostovoljci, ki so velik del celotnega projekta.

Festival, ki bo naslednje leto praznoval jubilejno 20. obletnico, poteka na različnih lokacijah po Izoli, tako v kino dvoranah kot tudi pod zvezdami. Več o festivalu, lokacijah in vstopnini pa v spodnjem prispevku Neje Jerebičnik. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija