ŠTART IZ KOPRA: Na cestah bo v teh dneh povečan promet vojaških vozil

Koper

Med Koprom in Hodošem bo od danes do nedelje povečan promet vojaških vozil. Namenjena so na eno od regijskih vaj, ki po scenariju poteka vzhodno od Slovenije. Med premikom, ki je v največji meri načrtovan zunaj prometnih konic, jim bo Slovenska vojska zagotavljala podporo države gostiteljice.

Letošnje regijske vaje potekajo pod skupnim geslom Močnejši skupaj. Med drugim vključujejo vzpostavitev in odprtje območja delovanja za sprejem, združitev, premik in integracijo sodelujočih enot. Zajemajo pa tudi zagotavljanje odzivnih sil v sestave Zavezništva in urjenje bolnišnične zmogljivosti Role 2, je Slovenska vojska objavila na svoji spletni strani.

Slovenska vojska je skupaj z vojskami 25 zavezniških in partnerskih držav regijske mednarodne vojaške vaje, namenjene večji usposobljenosti pri zagotavljanju varnosti in ohranjanju miru v regiji, začela 6. maja, trajale pa bodo do 22. junija. V okviru regijske mednarodne vojaške vaje bo potekalo več vaj, in sicer Takojšen odgovor (Immediate Response), Jadranski udar (Adriatic Strike), Zvezdni vitez (Astral Knight) in Hiter odgovor (Swift Response).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  31 .05. 2019 ob  12: 40
samo vojaške vaje nam še manjkajo....VEN IZ NATO!!!!!