STARŠI, POZOR: Pazite na otroke, 'blackout challenge' na TikToku je lahko smrtonosen!

Kronika

Številni uporabniki aplikacije TikToka so že bili opozorjeni, naj ne sodelujejo v izzivu, ki se v zadnjem času širi po tem družbenem omrežju. Kot že mnogi do sedaj, tudi ta namreč uporabnike spodbuja k dejanjem, ki so lahko smrtno nevarna. Trenutno zelo popularen 'blackout challenge' je po svetu že zahteval nekaj smrtnih žrtev. 

Tragičen primer prihaja iz Srbije. Portal crnopile.com poroča o primeru 9-letnega dečka, ki so ga v torek našli mrtvega v stanovanju v Beogradu, sodil pa si je sam. Eden izmed virov je dejal, da je do tega prišlo ravno zaradi izziva na TikToku.

Primer se je zgodil zgolj nekaj dni po tem, ko je se je končalo življenje 10-letne deklice iz Italije. 20. januarja naj bi se zaklenila v kopalnico in se snemala s telefonom, medtem ko si je okoli vratu stiskala pas plašča.

V stanju brez zavesti jo je našla njena 5-letna sestrica. Čeprav so jo takoj odpeljali v bolnišnico, je bilo zanjo prepozno. Kasneje je ravno ona povedala, da je starejša sestra igrala "igro dušenja".

Vedno več je takšnih primerov, v katerih najstniki oziroma otroci zaradi izziva pričnejo dušiti same sebe, dokler se ne onesvestijo. Ta izziv naj bi bil v zadnjem času zelo popularen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija