STA UDARILA DVAKRAT? Novogoriški policisti preiskujejo dva primera oboroženega ropa

Kronika

Včeraj dopoldan so novogoriški policisti prejeli prijavo, da v enem izmed bencinskih servisov v Šempetru pri Gorici poteka oborožen rop. Policisti in kriminalisti so na kraju dogodka opravili nujna preiskovalna dejanja, za razjasnitev okoliščin kaznivega dejanja pa so izvedli tudi druge aktivnosti.  

 

Preiskava je razkrila, da sta bila storilca dva, na bencinski servis pa sta se nekaj po 11. uri dopoldan pripeljala s skuterjem italijanskih registrskih oznak.  

Vstopila sta v prodajalno bencinskega servisa, pristopila do blagajniškega pulta, pri tem pa uslužbenca prodajalne odrinila in mu grozila z nožem in s pištolo. Eden izmed njiju je nato iz blagajniškega predala ukradel gotovino, potem pa sta se s skuterjem odpeljala proti središču mesta, v smeri Italije. 

Novogoriški policisti so o ropu takoj obvestili italijanske policiste in slovenske pravosodne organe v Novi Gorici.

Nepridiprava nista prišla daleč, saj so ju italijanski policisti kmalu izsledili blizu državne meje s Slovenijo in o tem obvestili slovensko policijo. Ropa sta utemeljeno osumljena 23-letnik in 54-letnik z območja Furlanije - Julijske krajine, zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa pa ju bodo ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

To ni bil njun prvi rop?

Policija na podlagi doslej zbranih podatkov ne izključuje možnosti, da sta oba osumljenca povezana  z nedavnim oboroženim ropom v nastanitvenem objektu v središču Šempetra pri Gorici, ki se je zgodil v torek, 25. oktobra. Zamaskirana moška sta od uslužbenke recepcije zahtevala gotovino, svojo zahtevo pa sta podkrepila z grožnjo s pištolo.

Ukradla sta nekaj sto evrov gotovine, za njima pa se je izgubila vsaka sled. Policija ta primer še vedno preiskuje, zato pozivajo vse, ki bi lahko nudili koristne informacije o torkovem ropu, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Nova Gorica, Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: 05 303 44 00 ali interventno številko policije 113 oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo, lahko tudi anonimno na številko 080 1200.

Kazenski zakonik Republike Slovenije za oborožen rop v drugem odstavku 206. člena določa kazen od enega do petnajstih let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija