SRHLJIVE URE NA GORENJSKEM: Moški s supa padel v Blejsko jezero in potonil, a to ni bila edina nesreča (FOTO)

Kronika

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je danes na Blejskem jezeru oseba padla s supa v vodo in se ni vrnila na površje. Nesreča se je zgodila v bližini kampa Zaka na Bledu okoli 13.30. Gasilci PGD Bled in potapljači Podvodne reševalne službe Bled so moškega našli na okoli osem metrov globine, 20 metrov od obale, ga izvlekli iz vode in predali reševalcem. Ti so ga na kraju oživljali in odpeljali v Splošno bolnišnico Jesenice. Po pisanju medijev naj bi bilo njegovo življenje ogroženo.

Približno dve uri pred tem, okoli 11.15, pa se je na Gorenjskem pripetila še ena nesreča. V Bohinjsko jezero je padel jadralni padalec. Pripadniki Ekipe Civilne zaščite za reševanje na vodi in iz vode, gasilci PGD Bohinjska Bistrica in Bled, potapljači Podvodne reševalne službe Bled in reševalci NMP Bohinj so poškodovanega padalca rešili iz vode ter ga oskrbeli na kraju dogodka. Helikopter Slovenske vojske je padalca prepeljal v jeseniško bolnišnico, so na svoji Facebook strani zapisali gasilci iz PGD Bohinjska Bistrica.

S kranjske policijske uprave so pojasnili, da je jadralec izgubil nadzor nad letalom na višini med 200 in 300 metrov. Po podatkih policije je huje poškodovan, piše Žurnal24.

Nesreče ljudi na in v vodi V nedeljo 13.06.2021 ob 11.14 je v Bohinjsko jezero padel jadralni padalec. Pripadniki Ekipe...

Objavil/a PGD Bohinjska Bistrica - Prostovoljno gasilsko društvo dne Nedelja, 13. junij 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija