SRHLJIV RDEČ OBROČ NAD ITALIJO: Raztezal se je vse do Istre (FOTO)

Svet

Italijanski fotograf je pred dnevi posnel nenavadno fotografijo, ki je sprožila teorije o nezemeljskih bitjih.

Na nebu nad Italijo in delom Jadranskega morja, vse do Istre, se je raztezal ogromen rdeč obroč. Opazen je bil 27. marca ponoči, vse skupaj pa je spominjalo na prizor iz kakšnega znanstveno-fantastičnega filma, piše Glas Istre.

"Srhljiv obroč rdeče svetlobe se sveti kot ogromen NLP nad Italijo. Kaj je to?" so pisali portali.

Kmalu so znanstveniki razjasnili, za kaj gre. Gre za oddajanje svetlobe in zelo nizkofrekvenčnih motenj zaradi izvora elektromagnetnih impulzov ali na kratko ELVE.

Premer kroga v tem primeru je bil 360 kilometrov, predstavlja pa vrsto motnje, ki nastane v stratosferi ali mezosferi zaradi intenzivne elektrifikacije neviht. Ko elektromagnetni impulzi strele udarijo v ionosfero našega planeta v njene zgornje dele, se pojavi rdeča svetloba.

Vse se je začelo z močno nevihto v bližini Ancone, ki je ustvarila to svetlobo. Domnevno naj bi bili posnetki pojava nad Italijo in Jadranom najboljši posnetki tega pojava, ki so bili kadarkoli narejeni, še poroča Glas Istre.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  06 .04. 2023 ob  09: 46
cel kup nadzemeljskih bitijj živi nad nami, kapiatlisti, predsedniki, ministri, poslanci, orožarji, hujskači, kriminalci