SREDI PRIMORSKE AC OSTAL BREZ GORIVA: Voznica, ki je trčila vanj, je pristala v bolnišnici

Kronika

Včeraj ob 13.36 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni o prometni nesreči na avtocesti, pri izvozu Postojna. Zaprta sta bila zaviralni in desni prometni pas, promet je potekal le po levem prehitevalnem prometnem pasu. 39-letna voznica osebnega avtomobila je trčila v zadnji del pokvarjenega stoječega manjšega tovornega vozila.

Fotografije so simbolične.

23-letni voznik slednjega je vozilo ustavil skrajno desno na zaviralnem pasu, ga označil z varnostnimi utripalkami in skupaj s sopotnico vozilo zapustil ter se umaknil na varno mesto. Ko sta bila že oddaljena, je v zadnji del tega stoječega vozila trčila voznica osebnega avtomobila.

Voznico osebnega avtomobila so odpeljali v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je lažje poškodovana. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je tovorno vozilo obstalo, ker mu je zmanjkalo goriva. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja, in sicer ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom (če kdo iz malomarnosti povzroči oviro in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi). Voznici pa so izdali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti vožnje (ni vozila tako, da bi vozilo ves čas obvladovala oziroma ga lahko ustavila pred oviro).

Hitra vožnja

Dopoldan je 61-letni voznik osebnega avtomobila po regionalni cesti pri Senadolicah (kjer je omejitev 70 km/h) peljal 129 km/h. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Ob 14. uri so na počivališču Studenec (smer Koper) ustavili osebno vozilo Opel Astra, poljske registracije, ki ga je vozila 40-letna državljanka Ukrajine. Prevažala je štiri državljane Turčije in enega državljana Iraka (povratniki iz Azilnega doma). Z zbranimi obvestili na kraju je bilo ugotovljeno, da obstaja utemeljenem sum storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja državne meje. Postopki še potekajo.

Ob 18. uri pa so na Jelšanah ustavili kombi, hrvaške registracije, ki ga je peljal 31-letni državljan Romunije. Prevažal je 13 državljanov Turčije, ki nimajo pogojev za prestop meje. Postopki še potekajo, obravnava se kaznivo dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija