SREDI KOPRA ŽENICI IZ ROK IZTRGALA DENARNICO: Jo je videla dvigovati denar?

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 25 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, eno tatvino in eno drzno tatvino. Dvakrat so posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, enkrat pa zaradi nasilja v družini. Na območju PU Koper policisti v zadnjih 24 urah niso obravnavali nedovoljenih prehodov državne meje.

Včeraj ob 12.50 je policiste poklicala občanka in povedala, da je v Kopru neko dekle pravkar starejši ženski iztrgalo denarnico iz roke, takoj zatem, ko je dvignila gotovino. Prijaviteljica je dekle natančno opisala. Policisti so takoj odšli na kraj, vendar osumljenke niso izsledili. Kmalu zatem je občan v Kopru našel denarnico, ki je bila že vrnjena oškodovanki, a v njej ni bilo več denarja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Koprski policisti ob tem apelirajo na previdnost v in pred trgovinami, v okolici bank in bankomatov. Pozorni moramo biti tudi, ko smo doma. 

"Predvsem starejši občani so še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo. Ti pa drzne tatvine izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način. Oškodovance zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni," opozarjajo na koprski policijski upravi.

Zato, takoj ko ugotovite, da ste bili okradeni, pokličite 113 in obvestite policijo. Zapomnite si, ali celo zapišite, čim več podatkov o tatovih – njihov zunanji videz, vozilo, v katero smer so se odpeljali, … Dokler ne pridejo policisti, ne premikajte predmetov in se ne gibajte po prostorih, kjer so hodili tatovi.

Ostali dogodki

Ponoči je nekdo vlomil v lokal v Luciji. Ukradel je prehrambene artikle.

Nekaj čez polnoč je državljanka Bolgarije v Koštaboni trčila z vozilom v kamniti zid ob cesti in po trčenju s kraja odpeljala v smeri vasi Puče. Policisti so jo izsledili in z njo opravili preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0.69 mg/l. Z rezultatom alkotesta se ni strinjala, zato ji je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonila. Sledi ji obdolžilni predlog.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija