SREČANJE IZ OČI V OČI: Napadla je moškega, ko je plaval s šestmesečno hčerko

Kronika

32-letnega moškega iz Trogirja, ki je prišel na počitnice s svojo partnerko in šestmesečnim otrokom, je v Slatinah napadla želva.

Fotografija je simbolična. 

"S hčerko sva plavala ter počasi šla v globino. Ker sem se potapljal, sem takoj opazil želvo. In kaj naj vam rečem, srečanje iz oči v oči s 50-kilogramsko želvo. Poznavalci pravijo, da je glede na svojo težo precej stara. Samica je in predvidevam, da je nekje odložila jajčeca. Od tod tudi njena agresivnost," je za Slobodno Dalmacijo povedal moški.

To je bilo dojenčka prvo kopanje v morju. Ko je opazil želvo, je hitro vzel otroka iz morja in jo dal materi. "Če bi ugriznila mojo hčer, si ne bi mogel odpustiti. Partnerki sem rekel, naj s hčerko hitro gre ven, kar je tudi storila, nato pa me je želva zgrabila. Vse to se je zgodilo na globini približno šest do sedem metrov," je dodal. Povedal je tudi, da je bila njena glava kot dve človeški glavi ter da je bila prekrita z ostrigami.

Odšel je iz morja, kajti želel je preveriti, kako se počutita vznemirjena partnerka in hči. Nato se je znova vrnil v vodo, kjer ga je čakala želva, ki jo je tudi posnel.

Na srečo ga ni ugriznila, kot se je zgodilo ženski, ki se je kopala na plaži na Čiovu, ko jo je v plitvini napadla želva, ki je bila velika skoraj en meter. Ugriznila jo je v hrbet in pustila veliko sled, rana pa je takoj začela krvaveti.

"Želve običajno ne napadajo ljudi, a če se je zaradi jajčec počutila ogroženo, nikoli ne veš, kaj pričakovati," je zaključil 32-letnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jast |  02 .08. 2023 ob  19: 26
pred par leti sem na Ronku med izolo in piranom na dnu v globini 5 m zagledal želvo, jo presenetil in se prijel zanjo. vlekla me je približno 15 metrov, medtem sem ji z oklepa ščistil školjke, ki so bile podobne velikim vitičnjakom , ne ostrigam.....nakar je odplavala.....želve imajo oklep zelo spolzek, kot bo bil s silikoni premazan