Srebotnikova uspešna, Šarapova ne

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je med mešanimi dvojicami uvrstila v četrtfinale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, potem ko je v 2. krogu skupaj z Indijcem Rohanom Bopanno ugnala Avstralca Ashleigh Barty in Johna Peersa s 7:6 (5) in 7:5.

Drugopostavljeno dvojico v naslednjem krogu čaka boljši iz dvoboja med sedmima nosilcema, Čehinjo Kveto Peschke in Poljakom Marcinom Matkowskim, ter Avstralcema Jarmilo Gajdosovo in Matthewom Ebdnom.

Sicer pa je na ženskem delu turnirja presenečenje pripravila 20. nosilka, Slovakinja Dominika Cibulkova, ki je s 3:6, 6:4 in 6:1 izločila tretjepostavljeno Rusinjo Marijo Šarapovo. Ta je tarnala nad poškodbo kolka. Za Cibulkovo je to prva uvrstitev v četrtfinale na OP Avstralije.

Izpadla je tudi osma nosilka, Srbkinja Jelena Janković, s 6:4, 2:6 in 6:0 jo je odpravila Romunka Simona Halep, 11. nosilka. Nobenih težav pri napredovanju pa ni imela branilka naslova, Belorusinja Viktorija Azarenka, drugopostavljena igralka je namreč s 6:3 in 6:2 ugnala 13. nosilko, Američanko Slovane Stephens.

V moški konkurenci je za prvi bolgarski četrtfinale grand slama poskrbel Grigor Dimitrov s slavjem 6:3, 3:6, 6:2 in 6:4 nad Špancem Robertom Bautisto Agutom.

Deli novico: