SRBSKA POLICIJA PREISKUJE TUDI VELIKI VOJNI OTOK: "Če je Matej potonil, kako je mogoče, da je telefon oddajal signal dve uri in pol po izginotju?" (VIDEO)

Kronika

Po skoraj enem mesecu iskanja izginulega Splitčana Mateja Periša v Beogradu, policija še vedno ni našla nobene sledi, ki bi ponudila odgovor na vprašanje, kaj se je zgodilo tiste usodne noči. Srbsko ministrstvo za notranje zadeve je pred dvema dnevoma sporočilo, da so intenzivno preiskovali tudi Veliki vojni otok ob sotočju Save in Donave, poroča index.hr. 

Veliki vojni otok je rečni otok ob sotočju Save in Donave, ki je bil že prej preiskan, očitno pa ima policija razlog, da znova preiskuje isto lokacijo, poroča Glas Istre. Verjetnost, da je Periš uspel preplavati od restavracije Savanova, kjer so ga zadnjič posnele nadzorne kamere, na otok, je izredno majhna. Še manjše pa so možnosti, da je tam ostal vse te dni, ne da bi koga poklical ali prosil za pomoč tamkajšnje, sicer redke, prebivalce, poroča 24sata.hr.

Nenad Periš, Matejev oče, je za Slobodno Dalmacijo povedal, da mu ni jasno, da se je nekaj ur po sinovem izginotju pojavil signal njegovega mobilnega telefona. "Mobilni telefon, torej signal mobilnega telefona, je viden na dveh mestih, pred Savanovo in potem čez približno dve uri in pol," je dejal.

"Kako je mogoče, da se signal mobilnega telefona pojavi v bližini Velikega vojnega otoka okoli 4.15, kar je približno dve uri in dvajset minut po Matejevem zadnjem posnetku pri Savanovi ob 1.55? Kako je mogoče, da telefon reagira, če se nahaja v reki?" se sprašuje.

"Če je Matej potonil v reko in je bil njegov mobilni telefon v žepu, potem je po 2.20 mobitel neuporaben, moker, na dnu reke in ni mogel oddajati signala. Proizvajalec mobilnega telefona pravi, da telefon lahko da signal največ pol ure po tem, ko se zmoči. Torej, če je mobilni telefon moker, zagotovo ne bi mogel dati signala po skoraj dveh urah in pol," je prepričan Matejev oče.

Veliki vojni otok je habitat, bogat s floro in favno in v tem letnem času pogosto poplavlja. Ravno zaradi teh razmer je iskanje Periša postalo težje, je dejal ribič Renato Grbić, ki je iz Save rešil več kot 30 ljudi. "Če se bo izkazalo, da je mladenič res padel ali vstopil v reko, je možno, da ga je hitra voda nosila proti otoku," je še povedal.

"V tem trenutku je nehvaležno ugibati, a če je stopil v vodo, je zagotovo plaval proti sredini in ker je voda zelo hitra, je možno, da ga je odnesla v to smer, sploh če se ve, da je v bližini lociran njegov mobilni telefon. Ne vemo pa, ali je bil njegov mobilni telefon v žepu ali je potonil. V tem trenutku, po več kot dvajsetih dneh, je zelo nehvaležno govoriti o tem. Če je stopil v vodo, nobeno telo ne zdrži te temperature več kot 10, 15 minut, sploh v teh dneh, ko je voda padla na dve stopinji," je dejal ribič in doda, da si želi, da bi ta zgodba imela srečen konec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija