SRAMOTA V PORTOROŽU: Ena glavnih atrakcij igrala pred praznimi tribunami (FOTO)

Piran

V ponedeljek se je z uradno otvoritvijo v Portorožu pričel glavni del teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava. Obisk turnirja, ki je v Slovensko Istro privabil številna velika imena ženskega tenisa, med katerimi tri zmagovalke turnirjev za grand slam kot tudi najboljše slovenske igralke ta hip, pa je razočaral že na začetku. Tribune so namreč samevale tudi, ko je na igrišče stopila senzacija Emma Raducanu.

Lanskoletna zmagovalka odprtega prvenstva ZDA je sinoči zaigrala pred praktično praznimi tribunami – zasedena je bila le približno četrtina mest –, sedeži so samevali že med otvoritvijo turnirja, še bolj klavrna pa je bila obiskanost zgodnejših tekem.

Organizatorji so sicer računali, da bo letošnja zvezdniška karavana dvignila zanimanje za turnir, ki ga Slovenska Istra gosti že osmič. V Portorož so letos namreč pripotovala številna znana imena iz sveta tenisa, poleg že omenjene Emme Radacanu iz Velike Birtanije še zmagovalka Wimbledona, Kazahstanka Jelena Ribakina, ki zaseda 25. mesto na WTA lestvici, ter lanska zmagovalka Roland Garrosa, Barbora Krejčikova, trenutno 23. igralka sveta. Skupaj bo iz najboljše trideseterice v Portorožu zaigralo pet igralk, med njimi še četrta nosilka in letošnja polfinalistka OP Francije Martina Trevisan iz Italije ter Jekaterina Aleksandrova iz Rusije.

Domače občinstvo bi zagotovo morale pritegniti tudi trenutno najboljše slovenske igralke, Kaja Juvan, Tamara Zidanšek in Primorka Andreja Klepač, ki bo v Portorožu zaigrala z zanimivo soigralko – to bo namreč kar Ribakina, s katero bosta tretji nosilki.

Ob velikih imenih, dejstvu, da gre za turnir najvišje ravni ženskega tenisa in ob podatku, da je ogled iger do vključno četrtka (torej do četrtfinalnih obračunov) brezplačen, se kar samo postavlja vprašanje, ali so organizatorji naredili dovolj za promocijo dogodka.

"Turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož bomo podprli z močno in pomenljivo komunikacijsko kampanjo, kjer bomo v ospredje postavili naše najboljše teniške igralke ter jih opisali z besedami, ki odražajo tisto, kar zares definira ženske," piše na spletni strani Tenis Slovenija. Pa so organizatorji res naredili dovolj za promocijo tega za piransko občino pomembnega dogodka? Z novinarskimi vprašanji na to temo smo se obrnili na Teniško zvezo Slovenije, njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih dobimo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mimi |  14 .09. 2022 ob  17: 24
Glede promocije se niso prav nič angažirali. Ma prav nič!
Tenis je zelo lep šport in ob takih priložnostih bi ga lahko še bolj približali širši publiki. Kvalifikacije lahko gledaš brezplačno. Naj se grejo naši 'organizatorji' malo v Umag učiti kako se to dela! Tam celo mesto živi za tista dva tedna!

@maestral vašega komentarja sploh ne razumem. Čas, denar in vročina vse v enem. Tak komentar bi lahko veljal za vse športne dogodke, ki se odvijajo na obali očitno. V bistvu so tekme do četrtka brazplačne, senca na tribunah je vedno, razen ob 12h, in čas si lahko vedno vzameš...

@va cagar ...dokler se otroci šetajo po cesti s zadnjim IPhonom , se vozijo z vsemi možnimi električnimi mašinami, so oblečeni v najmodernejše znamke in ko po cesti v povprečju vozijo vozila ki spadajo v višji cenovni razred...bi se malo vprašala kdo nima za preživetje...in kako vezo ima to s tenisom?
kokodek |  13 .09. 2022 ob  18: 21
12
prav nobene promocije....
hribi |  13 .09. 2022 ob  16: 12
@Monofsteel
glwde na komentar bi tebe svetovljan prosil za tvojo sliko na tribuni tenis igrišča. Rad bi videl kako se bodo ti kmetje s klobaso v roki topili od sramu.
Maestral30knots |  13 .09. 2022 ob  15: 50
10
@ManofSteel a to mislis nase da si brez grama možganov?
Kdo tu sploh omenja fuzbal?
Nebi škodlo da bi kdaj sledil debati. Pa lp
ManofSteel |  13 .09. 2022 ob  14: 10
-19
Ni tenis za seljančure...saj vidite po komentarjih, da nimajo časa za tenis...imajo pa ga za fuzbal. Le zakaj? Morda je problem v glavah...nema ni grama mozga u hlavi. Važno da je Svoboda hahahahaha
Pjero Shriba |  13 .09. 2022 ob  12: 38
-11
Če ni Đokovića Slovenaci ne idu na tekmu.
va cagar |  13 .09. 2022 ob  12: 30
41
ogled tenisa ne reši praznega želodca in ne plača položnic...folk nima za preživet j..o vas tenis
Maestral30knots |  13 .09. 2022 ob  12: 29
37
To ji sramota! To je povsem razumljivo, prvič ljudje nimajo casa za it gledat tenis imajo bolj vazne stvari za delat v lajfu! Nekateri komaj pridejo čez mesec in naj grejo gledat tenis na vrocino? Mislim haloooo?!