SPREMEMBE V VRHU SDH: Imenovali nova člana uprave

Slovenija

Nadzorni svet SDH je danes za nova člana uprave imenoval Andreja Božiča in Boštjana Kolerja. Prvi bo mandat nastopil 21. januarja prihodnje leto, drugi 1. decembra letos. Z decembrom bo s tem prenehal mandat sodno imenovane članice uprave Vanesse Grmek, so sporočili iz SDH.

Z imenovanjem dveh članov je nadzorni svet popolnil upravo Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki jo vodi Lidija Glavina. V upravo, ki naj bi bila tričlanska, je namreč sodišče po odhodu začasnega člana uprave Andreja Bertonclja na mesto finančnega ministra in po junijskem odhodu Nade Drobne Popovič začasno imenovalo Grmekovo.

Glavini se bosta v upravi s štiriletnim mandatom pridružila ekonomist Božič, ki ima bogate vodstvene izkušnje iz gospodarstva, ter pravnik Boštjan Koler, ki ima veliko izkušenj v finančnem sektorju. Božič je nekdanji generalni direktor Steklarne Hrastnik, Koler pa ima bogate izkušnje iz delovanja v bankah, so navedli v SDH.

Na mednarodni razpis za dva nova člana uprave SDH, ki se je iztekel konec septembra, je pravočasno prispelo 38 prijav. Nominacijska komisija nadzornega sveta je v prvi ožji krog uvrstila 24 kandidatov, nato je izbor zožila na osem kandidatov in nato na pet. Predlog petih je nato posredovala nadzornikom, so orisali v SDH.

Nadzorniki so na današnji seji potrdili še predlog meril za merjenje uspešnosti poslovanja družb s kapitalsko naložbo države in predlog meril za merjenje uspešnosti poslovanja SDH. Seznanil se je s polletno informacijo o upravljanju kapitalskih naložb, z napovedmi poslovanja družb ter s predlaganimi izvedbenimi ukrepi strategije turizma in informacijo o družbi Sava.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija