SPREMEMBE V VODSTVU PORTOROŠKEGA LETALIŠČA: Po 14 letih se poslavlja Robert Krajnc, prihaja Bernard Majhenič

Piran

Z mesta direktorja Aerodroma Portorož se po 14 letih poslavlja Robert Krajnc. Vajeti družbe namesto njega prevzema Bernard Majhenič, ki je v preteklih devetih letih vodil mariborsko javno podjetje Marprom, so sporočili iz Aerodroma Portorož.

Odločitev o spremembi na čelu družbe je danes potrdila skupščina delničarjev družbe Aerodrom Portorož, so navedli. S Krajncem je bil sklenjen sporazumni dogovor o prekinitvi sodelovanja. Delegati skupščine so se dolgoletnemu direktorju zahvalili za njegovo odgovorno delo in prizadevanja v preteklem obdobju, so navedli.

Majhenič, ki bo podjetje vodil po novem, ima 25 let izkušenj v sektorju transporta in logistike, so pojasnili. V preteklih devetih letih je bil direktor Marproma, pred tem je svojo poslovno pot razvijal v okviru družbe Veolia Transport, kjer je sedem let opravljal delo direktorja komerciale in razvoja za jadransko regijo.

Glavna naloga novega direktorja bo nadaljnji razvoj Aerodroma Portorož v smeri energijske učinkovitosti ter vzpostavljanje novih letalskih povezav z namenom strateškega pozicioniranja Portoroža in slovenskega primorja kot privlačne turistične destinacije, so še navedli.

Osnovna dejavnost Aerodroma Portorož, ki je prek družbe Hoteli Palace Portorož v večinski lasti srbskega poslovnega Miodraga Kostića, obsega upravljanje portoroškega letališča z zagotavljanjem pristankov in vzletov letal, uporabo infrastrukture in potniškega terminala, izvajanje zemeljske oskrbe letal, potnikov in prtljage ter komercialne dejavnosti, so navedli na spletni strani podjetja.

BONUS VIDEO: Šokanten in nenavaden galebji rop v koprski restavraciji

Letališče uporabljajo v največji meri enomotorna in dvomotorna, batna in turbopropelerska letala splošnega letalstva s kapacitetami do 10 sedežev ter občasno tudi nekaj večjih dvomotornih turbopropelerskih letal s kapacitetami do 60 sedežev ter manjša poslovna dvomotorna reaktivna letala.

Lani je letališče ob opravljenih 14.730 letalskih operacijah obiskalo 27.517 gostov, kar je skoraj 5000 več kot leto prej. Številke so še zaostajale za predkoronskim letom 2019, ko so opravili 17.333 letalskih operacij in zabeležili 28.881 gostov.

V Sečovljah bi v letošnjem letu želeli predvsem izpeljati projekte, ki so jih v zadnjih dveh letih odpovedali zaradi nestabilnih razmer v letalstvu. Med večje projekte spada delna obnova terminala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  01 .07. 2022 ob  17: 55
Administrator mi spet briše komentarje …pa nisem jaz kriv za način kako je prišel kot direktor letališča …se dolgo je zdržal