SPREMEMBE TUDI NA DVEH PARKIRIŠČIH NA SEVERNI OBVOZNICI: Ti sta zdaj namenjeni parkiranju za čas opravkov v mestu

Koper

Poletni parkirni režim, ki ga je koprska občina uvedla konec maja, je prinesel nekaj sprememb režima tudi na dveh javnih parkiriščih na severni obvoznici. Ti sta zdaj namenjeni parkiranju za čas opravkov v mestu, kar pomeni, da splošni abonmaji tam ne veljajo več, bodo pa lahko od tega tedna dalje s posebnim abonmajem svoje drugo vozilo parkirali občani s stalnim prebivališčem v mestnem jedru. 

Stanovalci starega mestnega jedra Kopra, imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru, lahko namreč za drugo vozilo v stanovanjski enoti pridobijo posebni šestmesečni abonma, za katerega morajo odšteti 57,9 evra (abonma si uredijo na Mestni občini Koper). Z njim so doslej lahko parkirali za tržnico izven zapornic in na makadamski površini ter na parkirišču za barko, po novem pa še na javnih parkiriščih severna obvoznica 3 in 4 (pod Dijaško ulico in pod samostanom sv. Ane). Na ta način bo občina tudi v času gradnje nove parkirne hiše P+R Sonce na območju za barko stalnim prebivalcem mesta zagotovila parkirna mesta.

Občina ob tem obvešča, da je nov parkirni režim določene spremembe prinesel tudi imetnikom splošnih abonmajev, ki zdaj ne morejo več parkirati na severni obvoznici.

Z abonmaji do bolj ugodnega parkiranja v mestu

Splošni abonmaji, za katere morajo občanke in občani odšteti 20 evrov mesečno, drugi uporabniki pa 30 evrov mesečno, sicer veljajo na naslednjih parkiriščih: za tržnico izven zapornic in na makadamu, pri atletskem in nogometnem stadionu, na parkiriščih P+R Semedela in Kolodvorska, za Barko, pri Rotundi, Ankaranski cesti, Ulici 15. maja, na parkirišču Nova ulica v Semedeli, ob mandraču, v Žusterni, v Šalari in na obeh parkiriščih na Škofijah.

Voznikom so na voljo tudi trije posebni abonmaji. Abonma za parkiranje na parkirišču pri nogometnem in atletskem stadionu, na območju GORC Srmin in na parkirišču pod deteljico pri Marjetici Koper. Cena mesečnega abonmaja za prvi dve parkirišči znaša 10, za parkirišče pod deteljico pa pet evrov. Cena je za občane in druge uporabnike enotna.

Uporabniki imajo poleg tega še naprej možnost nakupa posebnega abonmaja za parkiranje na vseh parkiriščih P+R, za katerega je treba odšteti 10 evrov na mesec, občani pa lahko po isti ceni kupijo tudi posebni mesečni abonma za parkiranje na makadamskem parkirišču v Žusterni.  

Novost za občane je tudi brezplačen posebni abonma za parkiranje v Žusterni, ki bo v želji omogočiti parkiranje za čas jutranjega kopanja veljal od 6. do 9. ure zjutraj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija