SPREMEMBA V VRHU SDH: Andrej Božič odhaja iz uprave, zamenjal ga bo Boris Medica

Slovenija

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je za člana uprave imenoval Borisa Medico. Ta bo v upravi nasledil Andreja Božiča, ki bo s 1. decembrom odstopil s položaja. Medica bo štiriletni mandat tako začel z 2. decembrom, so danes sporočili iz SDH.

Boris Medica (desno zgoraj) je bil imenovan za novega člana uprave SDH, z delom bo začel 2. decembra.

Medica je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike s končanim MBA. Je strokovnjak z mednarodnimi izkušnjami pri vodenju in upravljanju velikih poslovnih sistemov. Več kot 19 let je deloval v medicinski in farmacevtski panogi v mednarodnem podjetju Johnson & Johnson, tako v Sloveniji kot tudi v tujini, in si pridobil pomembne mednarodne izkušnje. V tem času je opravljal vodilne funkcije na različnih poslovnih področjih, tudi kot direktor več podjetij v skupini.

Večinoma je deloval na finančnem področju, nazadnje kot finančni direktor skupine za centralno in vzhodno Evropo. V zadnjem delu kariere je vodil projekte prenove poslovnih modelov ter poslovno-finančna prestrukturiranja hčerinskih družb v podjetju Johnson & Johnson v centralni in vzhodni Evropi in Turčiji.

Medica se je leta 2015 pridružil zavarovalni skupini Sava Re, kjer je po pojasnilih SDH uspešno operativno vodil izvedbo projekta združitve štirih zavarovalnic v skupini v enotno Zavarovalnico Sava. Od sredine 2016 do konca 2017 je opravljal funkcijo člana uprave Zavarovalnice Sava. Poleg nadzora nad združitvenimi procesi je bil zadolžen za področja financ, tako naložbenega dela kot finančnega poslovanja zavarovalnice, računovodstva in pa informacijske tehnologije.

Andrej Božič bo s 1. decembrom odstopil s položaja člana uprave SDH.

Bo Božič zasedel mesto prvega moža državnega turističnega holdinga?

Medica bo na položaju nasledil Božiča, ki je avgusta podal odstopno izjavo, in sicer s 1. decembrom. Božič se sicer v medijih omenja kot možen prvi mož nastajajočega državnega turističnega holdinga oz. sklada državnih turističnih naložb. Uradno je v odstopni izjavi zapisal, da je v času svojega mandata v SDH izpeljal določene zastavljene cilje in projekte, zdaj pa se želi posvetiti drugim izzivom.

Vajeti SDH bo 1. oktobra prevzel Gabrijel Škof. Ta bo na položaju predsednika uprave nasledil Igorja Kržana, ki je po odhodu Lidije Glavina začasno vodil upravljavca državnih naložb. Kržan se tako vrača med nadzornike. V upravi SDH je še Boštjan Koler. Nadzorniki SDH so se na današnji seji seznanili še s poročilom pooblaščenca za drugo četrtletje oz. obdobje od 1. aprila do 30. junija, s polletnim poročilom SDH in skupine SDH, potrdili pa so tudi predlog spremembe poslovnika o delu revizijske komisije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija