SPREJEM NAŠEGA KOLESARSKEGA ASA: Danes tudi podelitev zlatega kolesa in razkritje trase dirke po Franciji

Slovenija

Današnji dan bo slovenske ljubitelje kolesarstva še posebej zanimiv. Občina Zagorje za svojega krajana, kolesarskega asa Primoža Rogliča, pripravljajo sprejem, v Franciji pa bodo podelili zlato kolo za najboljšega kolesarja sezone ter razkrili traso dirke po Franciji 2020.

Sprejem Rogliča se bo na mestni ploščadi v Zagorju začel ob 16.30, kolesarski ljubitelji in krajani pa bodo kolesarja iz Strahovelj dočakali v družbi Modrijanov, Dejana Žujića, Neve M. Hafner, Pihalnega orkestra Svea in vrtca Zagorje. Občina Zagorje pripravlja sprejem za Rogliča po vseh letošnji uspehih, med katerimi najbolj izstopata tretje mesto na dirki po Italiji in prvo mesto na dirki po Španiji.

V Franciji pa bodo predstavili traso dirke po Franciji za leto 2020, ko naj bi prav Roglič napadal skupno zmago. V Parizu bodo ob tem podelili še zlato kolo za najboljšega kolesarja sezone. Med 11 kandidati je tudi Roglič, glavni favoriti za nagrado pa so slovenski kolesar, Kolumbijec Egan Bernal ter Francoz Julian Alaphilippe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija