SPOZNAJTE NAČINE, KAKO PRITI DO USPEHA: Upoštevajte te nasvete in se pripravite na pozitivne spremembe

Trendi

Kaj za vas pomeni beseda uspeh? Kakšen uspeh? Na katerem področju? Res je, vsak od nas si lahko različno razlaga pojem uspeha. Eni si ob misli na uspeh predstavljajo bogastvo, drugi si želijo moči, spet tretji stremijo k pozitivnemu vplivanju na svet … Vse našteto je popolnoma legitimno, saj gre pri uspehu za nekakšno končno točko, kamor si vsi na nek način prizadevamo priti pri naših dejavnostih v življenju. Ne glede na to, kaj za vas predstavlja uspeh, tega skoraj zagotovo ne boste dosegli prav zlahka. Sledi seznam odličnih nasvetov nekaterih svetovno najbolj uspešnih ljudi. Če se želite naučiti, kako priti do uspeha, je upoštevanje teh življenjskih modrosti, skoraj ključnega pomena.

1. Mislite na 'veliko'

"Največja nevarnost za večino od nas ni v tem, da so naši cilji previsoki in jih zato ne dosežemo, ampak v tem, da so prenizki in jih zato dosežemo," je dejal Michelangelo, eden najpomembnejših italijanskih umetnikov visoke renesanse. Malo je umetnikov, ki so na ljudeh pustili tako močan vtis kot Michelangelo. Stoletja po njegovi smrti njegovo delo še vedno navdihuje in povezuje ljudi. Njegove mojstrovine so svetovno znane (na primer kip Davida ali freska v Sikstinski kapeli v Vatikanu).

Pogosto se ljudje odločijo svoje sanje postaviti na stran in se raje lotijo česa bolj "realnega". Zgoraj omenjen citat nas uči nevarnosti zavzemanja takšnega stališča. Raje bodite ambiciozni, samozavestni, drzni in pogumni. Če stremite k nizkemu cilju, nikoli ne boste prišli prav daleč.

David, mogočni kip renesančnega umetnika Michelangela

2. Razmislite, kaj najraje počnete, in se tega tudi lotite

"Veste, da ste na poti do uspeha, če bi delo, ki ga imate radi, opravljali tudi brezplačno." To je izjava Oprah Winfrey, televizijske voditeljice in ene izmed najbogatejših hollywoodskih milijarderjev. Ko najdete tisto, kar vas resnično navdušuje, obenem lahko dobite motivacijo za uspešno premikanje naprej. Ali obstaja kakšna stvar, ki jo imate tako radi, da bi jo delali zastonj? To je ena od pogostih značilnosti uspešnih ljudi.

Na začetku so svoje delo opravljali tudi zastonj, iz gole ljubezni do tega dela. Uspeh je bil naravna posledica njihovega prizadevanja in entuziazma. Za primer lahko vzamemo tudi številne uspešne glasbenike, ki so več let igrali zastonj. Edini razlog, da niso opustili nastopanja, je bila neizmerna strast do te aktivnosti, brez katere si niso mogli predstavljati svojega obstoja.

Oprah Winfrey

3. Bodite dovolj pogumni, da sledite svoji intuiciji

"Imejte pogum, da sledite svojemu srcu in intuiciji. Nekako naravno vesta, kaj je najboljše za vas. Vse ostalo je drugotnega pomena," je prepričan Steve Jobs, ameriški računalničar in poslovnež, ki je za vedno spremenil elektronsko industrijo in področje osebnih računalnikov.

V starodavni Grčiji so v Delfih živeli preroki. Obiskali so jih vsi, ki so potrebovali kakšen nasvet, od najrevnejših oseb do kraljev. Nad pragom templja so bile zapisane besede "spoznaj se" (angleško "know thyself"). Če si nečesa močno želite, obstaja velika verjetnost, da že imate idejo, kako do tja priti. Podobno lahko vaše telo zazna nevarnost, tudi če se stvari na prvi pogled zdijo varne. Takrat je dobro zaupati tistemu prvemu občutku oziroma intuiciji.

Morda ste opazili, da so si zgornji nasveti in modrosti podobni, saj večina uspešnih oseb govori o pomenu razvoja pozitivne miselnosti, ki nam bo dala moč, lahkotnost in prepričljivost ter nam pomagala, da bomo dosegli prav tisto, kar želimo, in postali uspešni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija