POPOVIČEV REBUS GRE DOL Z BAZENA: Nimajo dovoljenja za uporabo

Koper

Koprski pokriti olimpijski bazen buri duhove. Pročelje objekta je sporno, saj ga krasi eden najprepoznavnejših simbolov - olimpijski krogi, ki je ekskluzivna lastnina Mednarodnega olimpijskega komiteja. Na koprski občini obljubljajo, da jih bodo kmalu odstranili.

Olimpijski krogi na pročelju koprskega olimpijskega bazena pri Bonifiki grobo posegajo v lastnino Mednarodnega olimpijskega komiteja, saj gre za enega najprepoznavnejših simbolov, ki ga brez soglasja komiteja v nobeni obliki ni dovoljeno uporabiti.

Bazen so odprli lani novembra, tik pred prvim krogom lokalnih volitev, ko je bil še župan Boris Popovič. Otvoritve se je med drugim udeležil tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Kmalu za tem je krovna slovenska športna organizacija tudi uradno občino opozorila na kršitev, piše Siol. Ker pa se je v Kopru zamenjala oblast, je Olimpijski komite Slovenije opozoril tudi novo ekipo župana Aleša Bržana.

Na koprski občini so za Siol potrdili, da so seznanjeni z opozorilom in pripravljeni na obvezen ukrep in da bo občina v najkrajšem možnem času olimpijske kroge odstranila oziroma jih nadomestila z drugim simbolom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  09 .04. 2019 ob  07: 53
-4
Bedaki! Ta oblast bo samo kimala, ker itak nima ne znanja, ne volje za karkoli naredit...pa itak, samo da ruši, kar je bilo prej narejenega! In to je to... to bo oblast gospodiča Bržana oz fac, ki so ga postavile..
kjessi |  02 .04. 2019 ob  22: 26
15
Bazen ostane tudi brez olimpijskih znakov olimpijski bazen. Bo že čas prinesel svoje.

max |  02 .04. 2019 ob  19: 31
-8
rebus : obraz z velikim nosom - tesla - l = t - di - moški spolni organ