SPORNIM MESNIM IZDELKOM SE JE PRIDRUŽIL ŠE EDEN: Lidl odpoklical mleto mešano meso

Slovenija

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je iz prodaje odpoklicala pikantna nabodala proizvajalca Perutnina Ptuj in čevapčiče proizvajalca Panvita MIR. V okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov je bila namreč ugotovljena prisotnost bakterije salmonella enterica. Podjetje Lidl Slovenija je medtem iz prodaje odpoklicalo tudi mleto mešano meso, pakirano po 500 in 1000 gramov, proizvajalca Celjske mesnine.

Fotografija je simbolična. 

Obema živiloma je rok uporabe sicer že potekel, informacijo o neskladnih rezultatih pa objavljajo za primer morebitnega zamrzovanja s strani potrošnikov, so pojasnili na upravi.

Serijska oznaka pikantnih nabodalc je 1201825932, rok uporabe pa 20. maj 2020. Naprodaj so bila v trgovinah Spar in Mercator. Serijska oznaka izdelka čevapčiči klasični je L 0136, rok uporabe pa 25. maj 2020. Naprodaj so bili v Lidlovih poslovalnicah.

V Lidlu odpoklicali tudi mleto mešano meso

Serijska oznaka izdelka je 1013900, rok uporabe 24. 5. 2020.

Na upravi potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oz. vrnejo na mesto nakupa. Kupnino bodo, tako v Lidlu, povrnili tudi brez predložitve računa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija