SPOR ZARADI ZAROČNEGA PRSTANA: Sledil je strelski napad s tremi žrtvami

Svet

Strelski napad v ameriški bolnišnici Mercy v Chicagu je po poročanju ameriških medijev v ponedeljek izvedel Juan Lopez, ki se je z nekdanjo zaročenko - zdravnico v bolnišnici - sprl zaradi zaročnega prstana. Lopez je na parkirišču najprej ubil zdravnico Tamaro O'Neil, nato pa ustrelil še dve osebi in sebe.

Lopez in O'Nealova (na fotografiji desno) sta se pred kratkim razšla. Razočarani zaročenec je prišel v ponedeljek na parkirišče in O'Nealova je nemudoma poklicala policijo, ki pa je prispela prepozno.

Lopez naj bi zahteval nazaj zaročni prstan in ni jasno, ali ga je dobil ali ne. Jasno je le, da je potegnil pištolo in v jezi ustrelil nekdanjo zaročenko.

Lopez je streljal tudi na policijski avto, nato pa pred policisti pobegnil v zgradbo bolnišnice. Lopez je ustrelil še žensko (na fotografiji na sredini), ki je v napačnem trenutku prispela z dvigalom v pritličje. Vrata dvigala so Lopeza prestrašila in je odgovoril s streli. Tretja žrtev je bil eden od policistov (na fotografiji levo). Na koncu si je Lopez sodil sam.

Lopez ni imel policijske kartoteke, v preteklosti, ko se je neuspešno šolal za gasilca, pa so ga disciplinsko obravnavali zaradi grožnje sošolki.
Prepoved približevanja svoji tedanji zaročenki je dobil že leta 2014. Kljub temu je Lopez obdržal dovoljenje za nošenje pištole, ki jo je kupil zakonito.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija