SPOR DOMAČINOV: S palico se je spravil nad traktorista in ga poškodoval

Kronika

V soboto popoldan sta se v vasi pri Ilirski Bistrici sprla domačina. 86-letnik je pristopil do traktorja, v katerem je bil 50-letnik in od njega zahteval dokumente parcele. Zatem ga je začel udarjati s palico in ga lažje poškodoval. 86-letniku sledi kazenska ovadba.

V petek ob 17.43 so policisti v Luciji ustavili 17-letnega voznika mopeda. Za moped so na izrednem tehničnem pregledu ugotovili, da presega konstrukcijsko hitrost 25 km/h, zato so ga zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.   

Policistom zbežal Audi

V petek ob 23.30 so policisti na območju Kozine večkrat pravilno ustavljali osebni avto Audi A6 ali A4, karavan, srebrne barve, italijanskih registrskih tablic, ki je peljal proti Krvavem potoku. Vozilo je pospešeno peljalo naprej, zato so mu policisti sledili. Bežeče vozilo je prečkalo mejo z več kot 140 km/h, policisti so nekaj časa vozili za njim proti Trstu, vendar so ga izgubili. O tem so obvestili tudi italijanske varnostne organe.

Na cesto skočila srna

V soboto ob 15.30 je 26-letni motorist iz Logatca vozil po cesti Senožeče - Postojna. V levem ovinku mu je pred motorno kolo skočila srna, kar sta potrdili tudi dve priči. Da bi se ognil trčenju, je zaviral in se umikal v desno, pri tem pa padel in obstal desno v jarku. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico.

Kraje in vlomi

Na območju PP Ilirska Bistrica, na cesti proti Sviščakom, je nekdo vlomil v lesen vikend. Iz objekta je ukradel hrano.

V nedeljo ponoči so za enkrat neznani storilci vlomili v prodajalno koles v Sežani. Iz notranjosti trgovine so ukradli od 15 do 20 električnih koles in navadnih koles, različnih znamk. Točno število, znamke in številke koles bodo znane po inventuri. Vse podrobnosti še preverjajo, policisti pa zadevo intenzivno preiskujejo, so zapisali na PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija