'SPOPAD' OBALNIH POSLANCEV: Perič o spotikanju, avtogolih in majmunih, Vatovec pa o kapricah in hiranju

Koper

Včeraj sta v oddaji 24ur zvečer na POP TV o dogajanju na političnem parketu in napetem stanju v državi spregovorila predlagatelj sklica izredne seje, vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec in vodja poslanske skupine vladne SMC Gregor Perič. Vatovec je mnenja, da odgovornost za trenutno epidemiološko in politično stanje v državi nosi vlada, medtem ko mu Perič kontrira, da je rešitve potrebno poiskati v sodelovanju. V 'spopadu' ni manjkalo niti pikrih in domiselnih opazk. 

Gregor Perič (levo) in Matej T. Vatovec 

"Slabše, kot gre trenutni vladi, in slabše, kot je stanje v državi, ne more biti," je bil oster Vatovec, ki je prepričan tudi, da je upravljanje z epidemijo 'zavozila' ravno vlada, ki je po njegovem mnenju odgovorna za trenutno slabo epidemiološko sliko. "Če bi neka druga vlada na drug način komunicirala z ljudmi in sprejemala drugačne odločitve, bi bilo to stanje boljše," je povedal in dodal, da se trenutna vlada raje kot z epidemijo ukvarja z rušenjem državnih institucij in STA-ja.

Perič je v svoji repliki povedal, da "če se spotikamo, potem je normalno, da nismo uspešni". Dodal je, da smo v prvem valu epidemije sodelovali vsi in bili v skladu s tem tudi uspešni, zdaj pa zaradi destruktivnosti in spotikanj opozicije tonemo. "Na redni seji, pred to izredno sejo, smo videli nekaj, za kar mislim, da parlament še ni videl v tridesetletni zgodovini, ko si je opozicija najprej zabila tri avtogole, potem je zapustila prizorišče in je s tribun kričala na sodnika, da je 'majmun'," je bil do opozicije kritičen Perič.

Vatovec meni, da je za slabo epidemiološko sliko v državi odgovorna vlada.

Koprčan Vatovec mu seveda ni ostal dolžan in je kot odgovor navrgel, da tudi to, kar gledamo že leto in pol v tej državi, od vlade nismo videli že verjetno zadnjih trideset let. "Mi smo z obstrukcijo želeli pokazati na dejstvo, da je ta koalicija manjšinska in da se vzdržuje z nekaterimi glasovi. Vlada, namesto da bi se ukvarjala s prioritetnimi temami, skrbi po eni strani za izvajanje načrta SDS. To je rušenje države in vseh neodvisnih institucij, vi pa jim pri tem pomagate, čeprav se imate za branike demokracije," je še dodal.

Izolan Perič je bil nato ponovno kritičen do opozicije, ki po njegovem mnenju naj ne bi imela idej, kako se dokopati do oblasti. Vatovcu je očital tudi, da so spodbujali proteste. Ta pa mu je odvrnil, da se z zahtevami protestnikov po odstopu vlade res strinja, saj bi to bila "edina rešitev v tem trenutku". "Ta vlada nima več legitimnosti in je škodljiva za državljanke in državljane," je poudaril poslanec Levice, ki je prepričan, da je trenutna oblast kriva za hiranje države

Perič je prepričan, da lahko do volitev umirijo vso to situacijo, "ker se da normalno zadeve peljati naprej". Dejal je še, da so se protesti odvijali že pred oblikovanjem nove vlade. Poudaril je, da je pomembno, da situacijo obdržimo pod kontrolo, dokler jo še lahko.

V KUL pa poudarjajo, da bodo šli na redne volitve in "naredili vse, kar se bo dalo za volilni rezultat". "Mislim pa, da je popolnoma nekorektno do državljanov in državljank, da se na tak način naslavljate na njih. Ni to samo neka kaprica opozicije, da nasprotuje takšnim predlogom, ampak je to neko splošno stanje v družbi. In ta vlada je pripeljala do takšnega stanja," je ob zaključku še povedal Vatovec, ki je vmes kolega zbodel, da stranke SMC v novem parlamentu tako ali tako ne bo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  28 .10. 2021 ob  19: 36
Vcasih se sprasujem kaksne bedake mi placujemo, da sedijo v parlamentu …pa tam ima clovek vse na izbiro, od psihopatov, lopovi, norci, nakladaci, manekeni, LGBT, ma vse samo, da ne bi delali In sebi zepe polnili… a mi ovce
Bella |  27 .10. 2021 ob  13: 03
Kokodrek, nisi do konca prebral! Res je lisica bila malo predolga, ma je za prebrat do konca!
kokodek |  27 .10. 2021 ob  12: 58
zvitalisica, kje ti vidiš zdravo socialdemokracijo, ki skrbi za blaginjo naroda, imamo pokvarjeno oblast in pokvarjene podrepnike , ki jih skrbi samo blaginja svojih privatnih žepov!!!!!!
Zvitalisica |  27 .10. 2021 ob  12: 44
Dva nakladaca brez dneva delovne dobe v realnem sektorju. Enako zagovarjata maske, cepljenje, pct in vso norijo kot oblast, ki je za denar ali vrnjeno uslugo ali zaradi izsiljevanja podpisala sumljive pogodbe s farnafijo.
Razlika je samo v temu, da je ti. "leva" opcija ze po mentalnem sklopu lena, neaktivna in hvata krivine za razliko od zdrave socialdemokracije, ki skrbi za krepitev najsirsega dela prebivalstva in ustvarja pogoje za blaginjo naroda.
Pa da ne bi mislili, da ima to zgoraj napisano kaj zveze z naso SDS... ha ha ha... nisi S od zlahtne socialdemokracije. Vse si to lakaji tistih 300 ali
3000 psihopatov... samo, da revezi ne vedo, da so tudi oni pripravljeni za odstrel. Psihopat se nikoli ne ustavi!
anton |  27 .10. 2021 ob  12: 12
... vem, da bom prejel kar nekaj minusov, toda kaj je peric povedal neresničnega..., če ima opozicija večino, naj vloži interpelacijo in zamenja predsednika vlade ter postavi svojega (ob tem naj ne pozabijo, da niso imeli večine, ko je bil predsednik vlade šarec in niso pozivali k predčasnim volitvam, vsaj dokler ni šarec odstopil - levica ni bila v koaliciji, vsaj na papirju) ... v dani situaciji bi pričakoval od politike, da stopi skupaj, sodeluje ... ne glede na strankarsko pripadnost ...
kokodek |  27 .10. 2021 ob  09: 43
18
kaj, če se ne bi zmenili še za en zakon in bi vladi preprosto ukinili plače, in tudi Periču.....