SPOPAD MED NAŠIMA EVROPSKIMA POSLANCEMA: Zver Goloba označil za Putinovega "podrepnika", Novakova "zbombardirala" Janšo (VIDEO)

Slovenija

Na srečanju največje politične skupine v Evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke (EPP), je prišlo do ostre izmenjave stališč med evropskima poslancema te skupine iz Slovenije Ljudmilo Novak in Milanom Zverom. Slednji je novo vlado Roberta Goloba označil za prokremeljsko, Novakova pa je za poraz koalicije na volitvah okrivila Janeza Janšo.

Ljudmila Novak in Milan Zver

Poslanec Zver (EPP/SDS) je konec aprila na internem srečanju kolegom iz EPP v Bruslju skušal pojasniti vzroke za poraz njegove stranke SDS na aprilskih parlamentarnih volitvah v Sloveniji. Kot je po poročanju slovenskega portala N1 dejal Zver, se je v Sloveniji zgodil Winston Churchill sindrom. Torej, da je Winston Churchill kot veliki zmagovalec druge svetovne vojne nato na rednih parlamentarnih volitvah izgubil in da se je nekaj podobnega zgodilo tudi odhajajočemu premierju in predsedniku njegove stranke Janezu Janši.

Ob tem je Gibanje Svoboda označil kot ekstremno levo, Roberta Goloba pa za energetskega oligarha ali tajkuna, ki da bo pod močnim vplivom gospodarskih in drugih lobijev. Zver je tudi ocenil, da bo nova vlada pod vplivom Rusije in da gre za prokremeljsko vlado.

Na njegove izjave se je odzvala poslanka Ljudmila Novak (EPP/NSi), ki je predstavila svoj pogled na volitve v Sloveniji. Kot je dejala, je njena stranka Nova Slovenija, ki je sestavljala koalicijsko vlado, "vedno žrtev nekaterih potez predsednika vlade Janeza Janše".

"Te volitve so bile referendum proti Janši, proti nekaterim njegovim potezam, ki so zelo podobne Orbanovim potezam," je dejala na videoposnetku, ki ga je v ponedeljek med drugim objavila tudi na družbenih omrežjih.

Izjava Ljudmila Novak, zasedanje EPP Group, Bruselj

(NUJNO) Zaradi zlonamernih in škodoželjnih manipulacij sem se odločila objaviti mojo celotno izjavo iz zasedanja politične skupine EPP v Bruslju. Izjava je bila izrečena kot odziv na zelo hude manipulacije evropskega poslanca Milana Zvera iz SDS o porazu desnosredinskih strank na preteklih državnozborskih volitvah. Gospod Zver je kot predstavnik slovenske delegacije povedal na internem zasedanju politične skupine EPP svojo resnico o volilnem porazu desnosredinskega političnega pola. Ker je šlo za interno zasedanje v Bruslju, na katerem so bili prisotni vsi predstavniki evropske desnosredinske politične družine v Evropskem parlamentu, sem se na tako hude manipulacije gospoda Zvera preprosto morala odzvati. Gospod Zver je namreč v svoji analizi jasno namignil, da je nedavni rezultat volitev v Republiki Sloveniji posledica vpliva Putinove Rusije in ne svobodne volje več kot 70 odstotkov volilnih upravičenk in upravičencev. Kot krščanska demokratka si nikoli ne bi oprostila, če bi bila ob tako hudih manipulacijah gospoda Zvera, s katerimi je v Bruslju želel načeti suverenost in integriteto moje domovine, preprosto tiho. Posnetek moje izjave v Bruslju objavljam v celoti.

Objavil/a Ljudmila Novak dne Ponedeljek, 30. maj 2022

Kot je ob tem še dejala, je Goloba, ki je "tako bliskovito zdaj zmagal in dobil 41 sedežev od 90, pravzaprav naredila Janševa vlada, ker je odstavljala razne direktorje, ker je delala čistko na javni radioteleviziji, ker je uničevala Slovensko tiskovno agencijo".

"To je izključno poraz Janeza Janše, vlada je sicer naredila veliko dobrih potez," je še dejala poslanka Novak in ob tem ocenila, da ljudje v Sloveniji ne želijo takšnega vladanja, kot ga kaže Janez Janša. Menila je tudi, da bi EPP "morala enkrat to tudi videti, spregledati in mu ne dajati podpore".

BONUS VIDEO: Hčer v lice ustrelil pri dvigalu, pištolo je imel nezakonito

Zverove očitke, da bo Golobova vlada prokremeljska, pa je zavrnila z besedami: "Vsa slovenska politika je proti vojni v Ukrajini, proti Putinu in ni dostojno, da sedaj krivdo za ta poraz valimo na Putina. To ni res."

Ob objavi videoposnetka je Novakova objavila še naslednji zapis: "Kot krščanska demokratka si nikoli ne bi oprostila, če bi bila ob tako hudih manipulacijah Milana Zvera, s katerimi je v Bruslju želel načeti suverenost in integriteto moje domovine, preprosto tiho."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  31 .05. 2022 ob  15: 37
@Istriano, to da je javno okurcala Janšo ni nada de nada
Istriano |  31 .05. 2022 ob  12: 18
-5
Ljudmila ne more našteti v celi svoji karieri enega sam politični uspeh, eno samo dejanje, ki bi nam vsem izboljšalo življenje. Nada de nada, sam jezik jo je. Italiani bi rekli "aria fritta".
vseved |  31 .05. 2022 ob  11: 38
BRAVO LJUDMILA!V TVOJI STRANI NOBEN DEC NIMA TOLIKO JAJC KOT TI.
hribi |  31 .05. 2022 ob  11: 27
12
Slovenija ne rabi sovražnikov, dokler imajo ljudje iz SDS taka stališča do svoje države.