"SPOPAD" DVEH STOLETIJ: Zagotovite si svoje mesto na zanimivem dogodku v Kopru

Koper

Znanstveno-raziskovalno središče Koper (ZRS Koper) ponovno organizira zanimiv dogodek v sodelovanju z Gledališčem Koper, in sicer v četrtek, 30. julija 2020, ob 19.30, ko bo potekal javni pogovor "20. vs 21. stoletje". Gostje večera bodo akad. dr. Jože Pirjevec, zgodovinar z Inštituta za zgodovinske študije ZRS Koper, Voranc Kumar, magister kiparstva in podiplomski študent filozofije, in dr. Uroš Marušič, kineziolog z Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Koper. Dogodek bo na Martinčevem trgu v Kopru.

akad. dr. Jože Pirjevec

Na javnem pogovoru bodo predstavniki dveh generacij, ki ju loči več kot pol stoletja, spregovorili o tem, kako sodobno družbo in dogajanja v njej spremljajo in razumejo mladi ter kako starejše generacije, kje se srečata včerajšnji in jutrišnji svet in kaj sploh ostane na njunem presečišču. Govora bo tudi o medgeneracijskem prepadu.

Pogovor bo povezovala novinarka Vesna Humar.

Ker še vedno veljajo omejitve, bodo lahko prisotnost na dogodku zagotovili ožjemu krogu udeležencev. Zato vabijo, da svojo prisotnost potrdite na naslov info@gledalisce-koper.si oziroma na telefonsko številko (05) 663 43 80, in sicer najkasneje do ponedeljka, 27. julija 2020, saj bodo karte izdane poimensko.