SPOMLADANSKI KONCERT V AVDITORIJU PORTOROŽ: Pihalna orkestra iz Kopra in Marezig bosta združila moči

Piran

Glasba je širok pojem, ki si ga lahko razlagamo na več načinov. Pogosto je označena kot umetnost ali oblika zabave. Glasbo kot kulturo ohranjajo glasbeniki. In prav ljubezen do glasbe povezuje glasbenike KD Pihalnega orkestra Marezige in KD Pihalnega orkestra Koper, ki bodo v marcu v portoroškem avditoriju združili moči na skupnem koncertu.

Orkestra delujeta že več kot sto let, njuna najpomembnejša nastopa pa sta tradicionalna božično-novoletna koncerta, ki vsakič znova navdušita občane. Vse odkar obstajata, je med orkestroma včasih prisoten tekmovalni duh. Vsako leto pa se v oba vključi vse več mladih, nadobudnih glasbenikov, ki si želijo novega znanja in novih prijateljstev. In prav mladi, ki se srečujejo v glasbenih šolah, na različnih prireditvah in koncertih, so povezali in poglobili odnose med orkestroma

"Z veseljem vam sporočamo, da smo za vas, zveste podpornike, pripravili skupen nastop. S skupnimi močmi smo pripravili koncert KD Pihalnega orkestra Marezige in KD Pihalnega orkestra Koper, ki bo v soboto, 23. marca 2019, ob 19. uri v Avditoriju Portorož," so zapisali v sporočilu za javnost.

V želji po medsebojnem povezovanju obalnih občin in skupni rasti, so skupni koncert namenoma organizirali izven občine, v kateri obratujeta orkestra. "Kdo ve, mogoče se nam drugo leto priključi še kakšen orkester. Vabljeni ste, da pod taktirkama Aleša Groska in Borisa Benčiča občutite čarobnost bogate, pestre in zabavne glasbe," so še sporočili iz obeh orekstrov.

Deli novico: